Jonathan Moscrop/PA Images/PIXSELL
Jonathan Moscrop/PA Images/PIXSELL

Mura na hrvatski pogon pomela prvaka Makedonije, bivši Lokos zabio hattrick (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 22:04

Danas se igraju uzvratne utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka.

Prvak Slovenije Mura svladala je makedonsku Shkendiju u uzvratu s 5:0 i s ukupnih 6:0 izborila plasman u drugo pretkolo Lige prvaka u kojem će igrati protiv boljega iz dvoboja Ludogorets - Soligorsk. Junaci domaćina bili su hrvatski veznjak Luka Bobičanec i hrvatski napadač Mihael Klepac koji su zabili svaki po dva pogotka. Peti pogodak za domaćine zabio je Slovenac Žiga Kous u 64.

Na vratima domaćina svih 90 minuta stajao je Matko Obradović, Marin Karamarko ušao je u 68., a David Đurak, Andrija Filipović i Dragan Lovrić cijelu su utakmicu proveli na klupi za pričuve.

U gostujućem sastavu Antonio Pavić odigrao je cijelu utakmicu, ali bez učinka. Shkendija je od 42. minute igrala s igračem manje nakon što je u razmaku od tri minute dva žuta kartona dobio Slovenac Jan Krivak.

Bobičanec je prvi gol zabio u 25. preciznim udarcem ljevicom sa 16 metara (VIDEO), a drugi u 45. nakon odličnog udarca pod gredu (VIDEO).

Klepac je zabio u 55. nakon što je lijepo primio dalekometnu loptu, oslobodio se čuvara i rutinski pogodio za 3:0 (VIDEO). Nakon gola Kousa, Klepac je u 87. postavio za konačni rezultat nakon loše reakcije golmana gostiju (VIDEO).

Ferencvaroš je s 3:1 nadvisio Prishtinu i s ukupnih 6:1 prošao u drugi krug. Junak mađarskog sastava bio je bivši igrač Lokomotive Myrto Uzuni koji je zabio sva tri pogotka za prvaka Mađarske.

Uzuni je sva tri pogotka zabio u nastavku utakmice i to iz blizine. Prvi u 49. minuti (VIDEO), drugi u 80. (VIDEO), a treći u 86. (VIDEO).

Ferencvaroš će u drugom pretkolu igrati protiv boljega iz dvoboja Linfield – Žalgiris.

Današnji rezultati kvalifikacija za Ligu prvaka: 

Hibernians (Mal) – Flora (Est) 0:3

Lincoln (Gib) – Fola (Lux) 5:0

Riga (Lat) – Malmo (Šve) 1:1

Sheriff (Mol) – Teuta (Alb) 1:0

Borac Banja Luka (BiH) – Cluj (Rum) 2:0 (produžeci)

Mura (Slo) – Shkendija (Mak) 5:0

Prishtina (Kos) – Ferenvaros (Mađ) 1:3

Budućnost (CiG) – HJK (Fin)

Linfield (SjI) – Žalgiris (Lit)

Shamrock Rovers (Irl) – Slovan Bratislava (Slo)

Soligorsk (Bje) – Ludogorets (Bug)

Valur (Isl) – Dinamo (Hrv)


Tagovi

Myrto UzuniMuraFerencvaros

Ostale Vijesti