REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Monaco ga je kao 16-godišnjaka doveo za 20 milijuna eura, a četiri i pol godine kasnije su ga prodali u St. Gallen

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 13:10

Uzeo je dres s brojem 69 i potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, a igrački razvoj mu je usporila teška ozljeda koljena zbog koje je ukupno bio 'out' 17 mjeseci.

Willem Geubbels više nije član Monaca. Ne tako davno, o ovom potentnom napadaču pisalo se kao novom čudu od djeteta, a kakva su očekivanja čelni ljudi kluba iz Monte Carla imali od ovog igrača vidi se po tome što su za njega platili ogromnih 20 milijuna eura odštete.

Geubbels je po nekoliko zanimljivosti istaknuo u dosadašnjem dijelu karijere. Prije svega, sa 16 godina i 133 dana (još dok je bio član Lyona), je postao najmlađi debitant u povijesti Europske lige (ljeto 2017.), da bi onda tri godine kasnije zabio jubilarni 1000. gol Monaca u Ligue 1. Iako bi svako malo 'zabljesnuo', njegov igrački napredak stopirala je teška ozljeda koljena zbog koje je ukupno bio 'out' 17 mjeseci.

Pokušavao se vratiti, pokazati kako nije 'gotov', ali u Monacu su ga još prije šest mjeseci otpisali. Ljetos se po francuskim medijima povlačilo kako iz kluba za njega traže svega dva milijuna eura odštete, a u cijeloj ovoj sezoni nije upisao ni jedan nastup za momčad. Njegov odlazak je, dakle, postao neminovan, a klub koji je najviše 'zagrizao' za njegovim uslugama je švicarski St. Gallen s kojim je Geubbels potpisao 2.5-godišnji ugovor.

„Willem je već pokazao da je fenomenalan igrač, a njegov dolazak je velika stvar za klub. S njim smo dobili još jednu opciju u vrhu napada“, rekao je Alain Sutter, sportski direktor St. Gallena.

Iako je plaćen 20 milijuna eura te je u klubu proveo četiri i pol godine, Geubbels je u dresu Monaca skupio svega 17 nastupa i jedan pogodak. St. Gallen je trenutno treća momčad Super lige, a standardni prvotimac u klubu je 24-godišnji Matej Maglica, stasiti stoper rodom iz Slavonskog Broda koji je u klub stigao prije godinu dana iz Stuttgarta.



Tagovi

Willem GeubbelsSt. GallenMonaco

Ostale Vijesti