Backpagepix/Press Association
Backpagepix/Press Association

Momci, i drugi bi zabijali: Napadački tandem doveo Kamerun u polufinale (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 19:04

Karl Toko-Ekambi postigao je dva pogotka za slavlje nad Gambijcima u susretu četvrtfinala Afričkog kupa nacija.

Domaćini su neporaženi i nastavljaju svoj put na Afričkom kupu nacija. Kamerun je u prvom susretu četvrtfinala s 2:0 bio bolji od Gambije. Utakmica se igrala na Olembe stadionu u gradu Yaoundi.

Ključne uzdanice izbornika Tonija Conceicaoa u dosadašjem dijelu turnira bili su napadači Vincent Aboubakar i Karl Toko-Ekambi. Njiho dvojica su postigli svih 11 golova svoje reprezentacije na ovom natjecanju, a prvo ime današnjeg susreta bio je Toko-Ekambi. Napadač Lyona ove sezone je u vrlo dobroj formi i za klub u čijem je dresu postigao 11 pogodaka, a s današnja dva došao je do cifre od njih pet na Kupu nacija. Čini se kako će se za titulu najboljeg strijelca turnira natjecati s kolegom Aboubakarom koji je postigao jedan više.

Domaćine je doveo u vodstvo u 50. minuti nakon ubačaja Collinsa Faija.

Konačnih 2:0 postavio je samo sedam minuta kasnije. Ponovno je dobro reagirao na ubačaj, a ovoga puta asistent je bio Martin Hongla.

Polufinalnog suparnika Kamerunci će saznati nakon sutrašnjeg okršaja Egipta i Maroka, a večeras u 20 sati u drugom četvrtfinalnom dvoboju susrest će se Burkina Faso i Tunis.



Tagovi

Afrički kup nacijaKamerun

Ostale Vijesti