Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

'Modrić' i dva 'Oršića' za minus dva nad Rijekom! Dinamo 'svirao' rapsodiju pa si zakomplicirao život

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 17.04.24. | 18:55

Dinamo je imao 2-0, imao igrača više, Jakirović je mijenjao i već čuvao neke adute za Lokomotivu. A onda je jedna greška obrane vratila Varaždince u igru (2-1)

Dinamo je u pravom zanosu, što se dvoboj s Rijekom više zahuktava, Modri su sve uvjerljiviji! Odnosno, bio je većim dijelom utakmice. Odgođene utakmice, pisali smo, Dinamu su često bile dvosjekli mač, bodovi su u mnogim glavama bili unaprijed upisani, računala se ljestvica s 'minus dva', ali nekad na terenu to ne ide kako matematika želi. Međutim, ovaj put po Dinamo je sve išlo dosta glatko više od 70 minuta, sve je bilo spremno za jednu rutinsku pobjedu. Ne samo rezultatski, već i igrom i dojmom. Međutim, nakon što je imao 2-0 i igrača više i gomilu promašenih prilika, Dinamo je dopustio Varaždincima da se vrate u igru, da se do kraja nadaju. Iako, tako nije trebalo biti... Rezultat 2-1 neće reći cijelu istinu o ovoj utakmici, Dinamo se doista ispromašivao i sam sebi stvorio probleme.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ne tako davno, prije koji tjedan, Varaždin je u Maksimiru držao Modre 'za vrat'. Bilo je 1-0, zabio je tada Petković s bijele točke, a Varaždinci su pred sam kraj imali dvije velike šanse. Prvo je Dabro pucao kazneni udarac, Nevistić je obranio, a onda je zicer zapucao i Poldrugač. Da je tada Varaždin uzeo Dinamu dva ili tri boda, tko zna bismo li danas gledali Modre i dalje u borbi za naslov. Međutim, promijenilo se sve otad, ovo je bila jednosmjerna utakmica od prve do te 72. minute. Dinamo razigran, raspoložen, stvarao šanse, jedino, nije ih iskoristio koliko je trebao, realizacija je bila jedini problem Modrih. Petković je driblao i proigravao, Baturina bio nerješiva zagonetka za gostujuću obranu, a sve je garnirao Josip Mišić sjajnim loptama iz drugog plana, odigrao je jednu od najboljih partija ovog proljeća. Već u 10.minuti, Vidović je promašio jednu loptu, Brodić pucao u blok. Potom je Petković briljantno proigrao Baturinu, ali, Zelenika mu je u zadnji tren ušao u udarac. Pucao je Perković glavom nakon kornera, Špikićev udarac završio je iznad grede.

A nakon toga Maksimir je vidio jednu od najljepših akcija proljeća. Mat u tri poteza, Nevistić je kratko dodao Mišiću, on povukao 20-30 metara i vanjskom, modrićevski, proigrao Baturinu na vrhu suparničkog šesnaesterca. On je, pak, poput Oršića napravio korak udesno i desnom nogom precizno pogodio suprotni kut. Pucao je onda i Mišić, stalno je bio prisutan, u svakoj akciji, odradio izvrstan posao i u obrani, njegov je udarac završio preko gola. Prošao je Vidović po lijevoj strani, oštro ubacio uz gol-crtu, nikoga tamo nije bilo. Veliki zicer promašio je Fran Brodić, još jedna vrhunska akcija Modrih, on je bio sam pred Zelenikom. Ali, varaždinski ipak mu je bivši suigrač, poznaje njegove trikove i uspio je zaustaviti taj udarac.

Premala je bila prednost na odmoru, samo 1-0, s obzirom na ono što smo vidjeli, a dok je tako, uvijek postoji opasnost nekog nepredviđenog scenarija. Ipak, Dinamo je pristupom i u nastavku susreta pokazao koliko želi pobjedu, koliko želi još poneki pogodak. I zabio je Gabriel Vidović. Opet, u Oršićevu stilu, onako s ruba šesnaesterca, desnicom u suprotni kut! Vidović se probudio u zadnjih nekoliko utakmica, e, to su sad partije zbog kojih ga je Dinamo doveo i htio otkupiti od Bayerna. Zasad u Maksimiru drže kurs da je tih 3,5 milijuna eura previše za ono što je pokazao. No, kako igra u zadnje vrijeme, Vidović ih tjera da još jednom razmisle, da barem pokušaju spustiti cijenu ili produljiti posudbu. Ovo je jedan sasvim drugi Vidović...

Ništa nije ukazivalo da bi Dinamo do kraja mogao imati ikakvih problema, pogotovo kad je u 65.minuti Varaždin ostao s igračem manje. Baturina je išao prema šesnaestercu, oborio ga je Jelenić, Duje Strukan pokazao mu je direktan crveni karton, vjerojatno se vodeći pravilom 'zadnjeg igrača'. Dojam je da je Jelinić ipak prestrogo isključen, ali, Strukan je ostao pri svome, Dinamo je imao 2-0 i 11 na 10. A Jakirović napravio trostruku zamjenu, u igru poslao Ademija, Vrbančića i Ogiwaru, umjesto Bulata, Baturine i Vidovića. U glavama svih na stadionu već su počele pripreme za nedjelju i Lokomotivu. No, jedna nesmotrenost obrane, vratila je neizvjesnost. Theophile se okliznuo u duelu s Drožđekom, on je došao do lopte, pucao, od Nevistićeve noge vratila se Drožđeku i on je pogodio praznu mrežu. Još jedan dokaz da u nogometu nikad nije gotovo dok, doista, nije gotovo.

Dao je taj gol krila desetkovanom Varaždinu, krenuli su gosti hrabrije, iako se najviše istaknuo vratar Zelenika još jednom obranom. Perković je nakon kornera pucao glavom, Zelenika vrhunski odbio u korner. Zakomplicirao je Dinamo tu završnicu, mirnu utakmicu doveo u nešto neizvjesnije vode, ali, na kraju ipak zadržao prednost, nije Varaždinu ponudio neki novi poklon. Štoviše, Petković i Kulenović mogli su i povećati prednost, bile su to jako dobro prilike! Modri su, sad je egzaktno, na minus dva od Rijeke, tamo gdje su i htjeli biti!

Dinamo – Varaždin 2-1

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 5.128. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Goran Perica (Šibenik). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Bojan Zobenica (Velika Gorica).

Dinamo: Nevistić – Bernauer, Theophile-Catherine, Perković – Mišić – Špikić (od 88.Kaneko), Bulat (od 68.Ademi), Baturina (od 68. Vrbančić), Vidović (od 68.Ogiwara) – Petković, Brodić (od 81.Kulenović). Trener: Sergej Jakirović.

Varaždin: Zelenika – Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić (od 83.Vuk) – Marina, Lusavec - Šego (od 46.Vukčević), Belcar (od 46.Šegović), Poldrugač (od 46.Drožđek) –Dabro (od 68.Mištrafović). Trener: Nikola Šafarić.

Strijelci: 1-0 – Baturina (26., Mišić), 2-0 – Vidović (53., Bulat), 2-1 – Drožđek (72.).

Žuti kartoni: Perković, Ademi; Lusavec, Boršić.

Crveni karton: Jelenić (65.)


Crveni kartoni: Jelenenić (65.)


Tagovi

GNK DinamoNK VaraždinHNLMartin BaturinaSergej JakirovićJosip MišićGabriel VidovićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti