Mladi dinamovci nakon povijesnog uspjeha: Nećemo stati na ovome

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 12.03.19. | 19:06

Velika pobjeda Modrih juniora.

U osmini finala UEFA Youth League, mlada momčad zagrebačkog Dinama do 19 godina ostvarila je veliku pobjedu. Na Hitrec-Kacianu pao je veliki Liverpool nakon izvođenja jedanaesteraca (1-1 regularni dio), a veliki heroj bio je vratar Dinko Horkaš. Kapetan Modrih je obranio dva penala igračima Redsa, kao i Lokomotivu u prethodnom kolu. Bio je i više nego zadovoljan nakon pobjede.

> Pao i Liverpool! Mladi dinamovci u četvrtfinalu Lige prvaka (FOTO/VIDEO)

„Ako bude trebalo za polufinale ću obraniti svih pet. Želim pohvaliti ekipu i prekrasnu atmosferu. Navijači su nas nosili cijelo vrijeme. Znali smo od početka kako će biti. Sretni smo zbog prolaska i veselimo se četvrtfinalu“, rekla je 'jedinica' mladih dinamovaca. Otkrio je svoju rutinu pri izvođenju jedanaesteraca: „Imam običaj da ne gledam svoje izvođače tako da ne mogu komentirati. Kad navijači vrisnuo da je pao gol, onda i ja slavim. Ovo skidanje jedanaesteraca više trening, ali ima i tu psihologije. Vjerojatno su Liverpoolovi igrači gledali prošlu utakmicu i na njima je bio pritisak. Zahvalio bih se svim trenerima, trenerima vratara koji su me doveli do ovoga. Ali naravno, bez ekipe se ništa ovo ne bi dogodilo. Nećemo stati na ovome, pokušat ćemo otići do samoga kraja. Dat ćemo sve od sebe, pa što donese budućnost“.

Asistent jedinog pogotka Plavih na utakmici, Antonio Marin, podijelio je svoje dojmove.

„Mislim da je ovo na kraju bilo zasluženo jer smo stvorili više šansi. Čestitam svim dečkima, stožeru, predivnoj publici... Idemo do kraja, nema ništa drugo. Uvijek može bolje. Zato je tu naš Horkaš da nas izvuče“, rekao je sa 'šeretskim' osmijehom dobro raspoloženi Marin.

Trener Igor Jovićević fantastično vodi mlade Dinamove momke. Osim Marina i Horkaša, veliku budućnost najavljuju i Mario Ćuže, Bartol Franjić, Marko Gjira, Roko Baturina te strijelac gola Leon Šipoš. Njihov strateg bio je obuzet emocijama nakon velike pobjede nad Englezima.

„Ja mislim da sam danas najponosniji dinamovac na planeti. Ovo je nevjerojatan osjećaj, koji te ispunjava, za koji se živi. Želimo i dalje sanjati budni. Ova utakmica je dokazala da smo bili, ako ne ravnopravni, onda puno bolji od njih. Mislim da smo trebali ranije riješiti utakmicu. Ovoliko šansi nismo imali niti u nekim drugoligaškim utakmicama. Zasluženi prolaz u četvrtfinale. Jedna, ako ne i najveća odlika ekipe je upravo taj karakter koji kad se poveže s talentom koji posjeduju onda nastane ta kombinacija koja dovede do rezultata. Dišem za njih, volim ih i samo ćemo tako nastaviti. Nećemo popustiti niti pomisliti da smo dobri, jer čim pomislite da ste dobri to je prvi korak do neuspjeha. Inzistirat ćemo na poniznosti i skromnosti. Idemo korak po korak. Rekli su da je ovo utakmica generacije, a ja kažem da će to biti ona u Nyonu“, podijelio je svoja razmišljanja trener Dinamove U-19 momčadi.

Mlade dinamovce u četvrtfinalu Lige prvaka za mlade očekuje pobjednik iz susreta Chelseaja i Montpelliera koji je na rasporedu u srijedu, a četvrtfinala se igraju 2. i 3. travnja. Pobjednici iz tog ishoda idu na završni turnir UEFA Youth Leauge koji će se održati u Nyonu 26. i 29. travnja.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Dinko HorkašAntonio MarinIgor JovićevićRoko BaturinaMario ĆužeBartol FranjićMarko GjiraU-19 DinamoLiga prvaka mladihLeon Šipoš

Ostale Vijesti