Mladi dinamovac spasitelj Slovenaca: Novi gol i asistencija u borbi za opstanak

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 26.02.20. | 20:13

Hrvatski U20 reprezentativac već je pokazao da je pojačanje za Prvu ligu.

Nakon što je prije samo tri dana upisao prvijenac u pobjedi nad Tabor Sežanom – izravnim suparnikom u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu – mladi hrvatski reprezentativac Roko Baturina ponovno se upisao u strijelce.

U 22. kolu Prve slovenske lige, njegov NK Bravo uzeo je bod na neugodnom gostovanju kod četvrtoplasiranog Celja, koje se bori za ulazak u Europu.

19-godišnji Baturina, inače igrač zagrebačkog Dinama na posudbi u malo klubu iz Ljubljane, postigao je prvi gol i asistirao za drugi u remiju 2:2. Treba spomenuti kako su gosti imali vodstvo kod Celjana do 69. minute, kada je nekadašnji napadač Rijeke, Dario Vizinger, domaćinu donio bod.

Tako se Baturina u drugoj svojoj utakmici za Bravo, po drugi put upisao u strijelce, pokazavši da će biti veliko pojačanje za proljetni dio prvenstva za pretposljednju momčad Slovenije. Bravo je na devetom mjestu s 21 bodom, a osmoplasirani Tabor ima bod više i nalazi se u zoni spasa. Posljednji je Rudar koji sigurno ispada iz lige, imaju tek osam bodova.

Dodajmo da je mrtva trka tri kluba za naslov prvaka – Olimpija ima 43 boda, Maribor bod manje, dok je Aluminij trećeplasirana momčad s 41 bodom na svom kontu.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2452273054878981&width=500" width="500" height="492" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

(Foto: Pixsell/arhiva)


Tagovi

Roko BaturinaNK BravoCeljeSlovenska nogometna liga

Ostale Vijesti