REUTERS/Stefano Rellandini/File Photo
REUTERS/Stefano Rellandini/File Photo

Milan skriva novog Terminatora: 13-godišnjak daje prosječno čak 5.5 golova po utakmici

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 17:59

Brojke su neumoljive, no valja biti oprezan

Iako svaki klub u svom omladinskom pogonu ima “onog jednog” klinca koji obećaje, rijetko kada se netko od europskih velikana može pohvaliti da ima 13-godišnjaka koji se poigrava s vršnjacima do te razine da je primjerice u sezoni 2019-20 zabio 483 pogotka iz 87 odigranih susreta što je nestvarni prosjek od pet i pol postignutih golova na susretu.

Pa tko je onda taj Francesco Camarda? Kako je sve na internetu jutros prezentirao Sciabolata Morbida, ugledni skaut i nogometni analitičar sprecijaliziran za pitanja u talijanskom nogometu, radi se o “čudu od djeteta” koje, bez obzira na već spomenutu pojavu velikih diskrepancija u kvaliteti među mlađim uzrastima, privlači pažnju.

Mladić se ističe na terenu i protiv starijih dečkiju. Prošlog vikenda je nastupao za U-15 selekciju “rossonera” protiv Verone, bio je strijelac pobjedonosnog pogotka za svoju ekipu i to u uvjetima gdje je večina dječaka na terenu bilo starije od Francesca.

S mladim nadama valja biti oprezan, Camardu čeka muktorpna selekcija kroz mlađe kategorije, puno izazova koji će testirati njegovu psihofizičku izdržljivost u brutalnoj konkurenciji za ulazak u seniorski sastav. Ako nastavi s ovakvim brojevima, problema neće biti. Teško da će se baš ovako zafrkavati, no sve predispozicije su tu. Ništa nije sigurno, ali Francesco je na dobrom putu da postane vrhunski igrač.


Tagovi

MilanFrancesco CamardaSerie A

Ostale Vijesti