CHARLES PLATIAU/Action Images
CHARLES PLATIAU/Action Images

Milan gradi opaki, ali i najstariji napad Europe: Giroud je novi Rossoner

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 19:10

Već se oprostio od Chelseaja.

Olivier Giroud prošao je liječnički pregled i potpisao ugovor s Milanom, javlja Gazzeta dello Sport.

Još nema službene potvrde Milana, no fotografije su već izašle, a svjetski prvak se oprostio od svojeg bivšeg kluba Chelseaja emotivnom objavom na Twitteru.

"Svim navijačima Bluesa, mojim suigračima, trenerima, cijelome klubu, veliko hvala za sve trenutke koje sam proveo s vama. Počinjem novo poglavlje svojeg života sa svjetlom i srećom u srcu. Naše pobjede u FA kupu, Europskoj ligi i Ligi prvaka su bile fantastične. Voli vas, Oli G".

Giroud je 34-godišnji francuski napadač koji se u posljednjih devet godina naosvajao trofeja s dva londonska kluba. S Arsenalom je osvojio tri FA kupa i tri engleska Superkupa da bi 2018., nakon šest godina na Emiratesu, prešao na Stamford Bridge. S Chesleajem je već u prvoj sezoni osvojio Europsku ligu, a Giroud je s 11 golova bio prvi topnik natjecanja. Prošle sezone ostvario je najveći uspjeh u klupskoj karijeri, osvojivši s Bluesima Ligu prvaka.

Ipak, krunu karijere doživio je 2018., kada je kao udarni napadač bio dio francuske reprezentacije koja se okitila titulom svjetskog prvaka. Giroud na natjecanju nije zabio pogodak, no bio je jedan od ključnih kotačića u kreiranju francuskog napada.

Giroud je bio dio francuskog kadra i na nedavno održanom Euru, na turniru je dobio priliku u 46 minuta, a ukupno je u 110 utakmica za Tricolore zabio respektabilnih 46 pogodaka.

Na kraju mu fali jedino europski naslov sa Francuskom da bismo mogli napisati da je u karijeri osvojio sve što se osvojiti može.

Iako u londonskim klubovima nije stigao do naslova prvaka, nacionalnu titulu osvojio je 2012. s Francuskim Montpelliereom. Giroud je u dva navrata bio najbolji strijelac francuske lige, a ta titula omogućila mu je lukrativni transfer na Otok (12 milijuna eura).

A sada je stiglo vrijeme za odlazak. Giroud će postati novi igrač Milana u kojem će u vrhu napada igrati s 39-godišnjim Zlatanom Ibrahimovićem. S obzirom na to da je Giroudu 35. rođendan u rujnu, a Ibrahimoviću 40. u listopadu, za nekoliko mjeseci udarni napadači Milana imat će kombinirano 75 godina...


Tagovi

Olivier GiroudChelseaArsenalMontpellierMilanZlatan Ibrahimović

Ostale Vijesti