REUTERS/Stephanie Lecocq
REUTERS/Stephanie Lecocq

Messi: "Bio sam dio najbolje momčadi na svijetu, u Floridi sam sretan, ali ne znam koliko ću još dugo igrati"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 07:19

Lionel Messi dodatno se učvrstio na vrhu ljestvice najvećih nogometaša svih vremena

Osmi put u karijeri Lionel Messi osvojio je Zlatnu loptu (Ballon d'Or) za najboljeg igrača svijeta. Ovaj 36-godišnji Argentinac, po mnogima najveći nogometaš svih vremena, nagradu za najboljeg u prošloj sezoni zaslužio je ponajviše zahvaljujući igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru u kojem je Argentina osvojila naslov prvaka svijeta. Na drugom mjestu ostavio je norvešku gol-mašinu Erlinga Haalanda, dok je treći ostao njegov bivši suigrač iz PSG-a Kylian Mbappe, najbolji strijelac Svjetskog prvenstva i strijelac hattricka u finalu protiv Argentine.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Lijepo je ponovno biti ovdje. Želim uživati u ovom trenutku. Osvojiti Svjetsko prvenstvo bio je moj san. Kada sam kretao s profesionalnim nogometom, nisam mogao ni sanjati da ću ostvariti ovakvu karijeru i ostvariti sve što sam ostvario. Srećom, bio sam dio najbolje momčadi u povijesti koja je osvojila Copu Ameriku i World Cup. S njima je bilo lakše osvojiti i ove individualne nagrade. Puno mi ovo znači, posebno nakon teških momenata u reprezentaciji Argentine", rekao je Messi, a onda je otklonio 'dilemu' koja mu je Zlatna lopta najdraža u karijeri: "Sve su bile specijalne iz posebnog razloga".

Messi je trenutno član američkog Inter Miamija koji nije uspio izboriti playoff MLS-a.

"Jako sam sretan u Interu i na Floridi. Uživam u životu sa svojom familijom. Osjećam se jako mirno nakon što sam osvojio Svjetsko prvenstvo. Sada mogu istinski uživati u svojoj karijeri i nogometu".

Naravno, Messiju kao 36-godišnjaku približava se i kraj spektakularne karijere...

"Ne znam koliko ću još dugo igrati. Želim uživati dok mogu. Natjecat ću se dok sam god fizički spreman. Ne mogu precizirati do kada će to biti jer se nogomet rapidno mijenja. Nadam se da ću moći još dugo igrati jer to je ono što volim i želim raditi"

Haalandu je promaknula nagrada za najboljeg igrača sezone, ali je zato dobio Trofej Gerda Müllera za najboljeg topnika, budući da je zabio 52 pogotka za Manchester City, osvojivši pritom 'Treble' - Ligu prvaka, Premier ligu i FA kup.

"Zahvalio bih se svima u Manchester Cityju, cijelom klubu, kao svojoj obitelji i prijateljima oko me bez kojih ne bi bio ovo što jesam".

Na 10. mjestu Ballon d'Ora našao se naš Luka Modrić.

Ballon d'Or top 10

1. Lionel Messi (Argentina i PSG/Inter Miami)

2. Erling Haaland (Norveška i Manchester City)

3. Kylian Mbappe (Francuska i PSG)

4. Kevin De Bruyne (Belgija i Manchester City)

5. Rodri (Španjolska i Manchester City)

6. Vinicius Jr (Brazil i Real Madrid)

7. Julian Alvarez (Argentina i Manchester City)

8. Victor Osimhen (Nigeria i Napoli)

9. Bernardo Silva (Portugal i Manchester City)

10. Luka Modrić (Hrvatska i Real Madrid)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(G)


Tagovi

Lionel MessiArgentinska nogometna reprezentacijaInter MiamiMLSBallon d'OrZlatna lopta

Ostale Vijesti