MERCATO - Naj transferi dana (14.7.): Sterling rušio rekorde, Roma u očaju, ludilo u Turskoj i Argentini

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.07.15. | 22:23

Uobičajeno zanimljiv dan na nogometnoj tržnici...

Najveća priča ne samo dana, nego i cijelog dosadašnjeg prijelaznog roka, potpis je Raheema Sterlinga za Manchester City. Danas je sve i službeno objavljeno, 'Građani' su platili 62 milijuna eura, a Sterling je postao nasjkuplji Englez u povijesti, a srušio je i još nekoliko rekorda.

Velika domaća priča je potencijalni dolazak Hrvoja Milića u Hajduk. On se već dugo spominje kao pojačanje splitskog kluba, a čeka se da on raščisti sve ugovorne obveze s ruskim Rostovom. Milić bi u Hajduku službeno mogao biti predstavljen već ovog tjedna, a do tada je, zajedno s Torcidom, on s južne tribine Maksimira pratio derbi s Dinamom.

Mateo Kovačić se dugo spominjao kao Liverpoolova meta. Klub s Anfielda je Interu poslao i nekoliko ponuda, ali sve su odbijene. Sada je engleski klub dobio konkurenciju u Bayeru koji je također poslao službenu ponudu za Kovačića. Još jedan naš reprezentativac, doduše povremeni, mogao bi promijeniti klub. Duje Čop je na korak do odlaska u Malagu. Španjolci su se dogovorili s Cagliarijem, a treba još riješiti sve ugovorne obveze s Dinamom.

Dnevna doza špekulacija oko Reala zadovoljena je informacijom kako se Victor Valdes nudi 'Kraljevskom klubu'. I dok se oko Reala vode špekulacije, u Valenciji rade punom parom. Danas su objavili dolazak i 8. novog igrača. I 'Šišmiši' su krenuli putem dovođenja mladih igrača, a trener Nuno Santo zadovoljan je dosadašnjim učinkom.

Za razliku od njih, Roma je prilično neaktivna u ovom prijelaznom roku. Oko 'Vučice' su se spominjali mnogi igrači, ali još uvijek nema nikakvog pojačanja. Navijači lagano gube strpljenje...

U Portu su nastavili s uspješnim izlaznim transferima. Zaradili su 6 milijuna eura na igračima koji lani nisu odigrali ni minute za ovaj portugalski klub.

Boca Juniors je na spektakularan način dočekala Carlosa Teveza. Na predstavljanje je došlo 50 tisuća navijača, a sve je bilo obilježeno tipično južnoameričkim emocijama. Danas je bio dan predstavljanja igrača čiji su transferi ranije dogovoreni. Fenerbahče je tako oduševljeno primio Robina van Persieja, a Juventus je predstavio Paula Dybalu.

Još jednog igrača doveo je West Ham. Zapravo, Carl Jenkinson se vratio na posudbu nakon što je produžio ugovor s Arsenalom. Posudbama momčad želi ojačati i Real Sociedad. Oni su doveli Reyesa iz Porta i Brumu iz Galatasaraya. U Turskoj je aktivan bio i Trabzonspor koji je objavio dolazak Cavande iz Lazija. Pojačanje je doveo i Gaziantepspor – Putila iz ruskog Torpeda.

Glasina je, naravno, bilo i danas. Kao i neuspješnih pregovora. Tako Milan nikako ne uspijeva dovesti Axela Witsela, a tusrki Bešiktaš bi želio Chicarita. Bayern bi htio Granita Xhaku, a puno se klubova opet spominjalo oko Williama Carvalha koji se ozlijedio na susretu mlade reprezentacije pa će pauzirati 10-ak tjedana. No, to nije spriječilo Arsenal i Real da opet pokažu interes za njega. Manchester United sada cilja napadača i obrambenog igrača, a puno je kandidata...

Svi danas službeno objavljeni transferi*:

Raheem Sterling (20, Liverpool – Manchester City, 62 milijuna)
Robin van Persie (31, Manchester United – Fenerbahče, 6,6 milijuna)
Luis Pedro Cavanda (24, Lazio – Trabzonspor, 1,75 milijuna)
Bruma (20, Galatasaray – Real Sociedad, 1,9 milijuna, posudba)
Carl Jenkinson (23, Arsenal – West Ham, posudba)
Diego Reyes (22, Porto – Real Sociedad, posudba)
Leonardo Bittencourt (21, Hannover – Koln, nepoznat iznos)
Antun Putilo (28, Torpedo – Gaziantepspor, slobodan igrač)
Mauro Goicoechea (27, Arouca – Toulouse, posudba)
Tom Adeyemi (23, Cardiff – Leeds, posudba)

* podaci su preuzeti s Transfermakta - u zagradama pišu godine igrača, klubovi između kojih se transfer dogodio te visina odštete

(foto: Action Images/Twitter)


Tagovi

Raheem Sterlingprijelazni rokmercato

Ostale Vijesti