Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Mavrović za Germanijak: „Znamo što nam je činiti, ne opterećujemo se drugim skupinama“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 14.12.23. | 13:00

Pred posljednje dvije utakmice Elitne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Uzbekistanu 2024. porazgovarali smo s izbornikom Hrvatske, Marinkom Mavrovićem.

S današnjim utakmicama između Kazahstana i Nizozemske u skupini A te Francuske i Slovačke u 'našoj' skupini C počinje posljednja faza Elitne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu koje se u rujnu i listopadu iduće godine igra u Uzbekistanu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatskoj su ostale tek teoretske šanse za direktnim plasmanom na Mundijal. Prije svega, Francuska ne smije osvojiti više od boda u dvije utakmice protiv Slovačke i Njemačke, što nije baš izgledno. Osim toga, Hrvatskoj bi čak i više odgovaralo da Francuzi večeras svladaju Slovake, a onda Hrvatska pobijedi Njemačku jer bi u posljednjem kolu išli na noge Slovačkoj koja više ne bi imala izgleda za osvajanjem drugog mjesta i osiguravanjem doigravanja...

„Znamo što moramo napraviti kako bi dohvatili playoff. S dvije pobjede sigurno bi bili među četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije, posebno jer nije izvjesno bodovno stanje u drugim grupama budući da su neke reprezentacije kažnjene zbog igranja s igračima koji nisu smjeli nastupiti. No, ne želimo se opterećivati s drugima. Naš fokus je trenutno samo na Njemačkoj“.

Hrvatska se u rujnu lagano obračunala s Nijemcima u Chemnitzu te Die Futsal Mannchaft u Slavonski Brod stiže sa statusom autsajdera.

„Njemačka nije protivnik u našem rangu, ali je momčad koju trebamo ozbiljno shvatiti. U ovim kvalifikacijama već su pobijedili Slovačku, imaju jako dobre individualce, ali im liga još uvijek nije na razini našeg HMNL-a. Možemo reći kako se Nijemci suočavaju s problemom kakav smo mi imali u 90-tima, odnosno, muče se s protivnicima koji igraju visokim intenzitetom. Igraju na tranzicije i ako ih ne shvatimo ozbiljno, mogu biti jako opasni“.

Mavrović na raspolaganju ima najjače snage, izuzev ozlijeđeno Josipa Jurline, ali se zato u kadar reprezentacije vraća najbolji igrač Hrvatske prema izboru CroFutsala Toni Jelavić kojeg nije bilo u rujnu i listopadu zbog ozljede.

„Osjeti se umor, posebno kod igrača Olmissuma i ostalih igrača koji su igrali Elitnu rundu Lige prvaka. Marinović vuče i blažu ozljedu. Pokušat ćemo ga maksimalno odmoriti protiv Njemačke. No, igrači su prilično motivirani. Jedva čekaju početak utakmice, a očekujemo i veliku podršku Brođana i ostalih ljubitelja futsala iz Slavonije. Ponavljam, moramo maksimalno shvatiti protivnika i pobjedom otvoriti zadnji ciklus kvalifikacija“.

Večeras u 21.05 svoju utakmicu igraju Francuska i Slovačka. Hoće li reprezentativci zajedno gledati utakmicu ili je analiza ostavljena za nakon Njemačke?

„Stručni stožer će zajedno pogledati utakmice, a igrače ćemo pustiti da se odmore u svojim sobama i gledaju utakmicu zasebno. Bitnije je da se odmore i pripreme za Njemačku, a za analizu Slovačke će već biti vremena“, rekao nam je za kraj Mavrović....

Dvoboj protiv Njemačke igra se u 20 sati uz izravni prijenos na MaxSportu.



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaMarinko Mavrovićsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti