Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Mavrović za Germanijak: "Poljaci će dignuti sve na noge, igraju obranu na razini fanatizma, ali svjesni smo kakvu šansu imamo"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.04.24. | 13:00

Hrvatski izbornik najavio nam je ključni dvomeč hrvatske futsalske reprezentacije u pohodu na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu.

Hrvatsku futsalsku reprezentaciju u petak 12. travnja i utorak 16. travnja očekuju utakmice doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se od 16. rujna do 4. listopada ove godine održava u Uzbekistanu. Hrvatska traži svoj prvi plasman na Futsal Mundial nakon Gvatemale 2000.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Svi igrači i svi u stručnom stožeru svjesni smo značaja ove utakmice i kakvu šansu imamo. Ili ćemo biti tek jedna od generacija koje nisu uspjele izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo ili ćemo ući u povijest i postati tek druga generacija kojoj je to uspjelo. Igrači su iznimno motivirani, svi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo veliki uspjeh“, rekao nam je u razgovoru za Germanijak hrvatski izbornik Marinko Mavrović.

Hrvatski reprezentativci se od subote nalaze u Prelogu. U utorak se vraćaju u Zagreb, a u srijedu ujutro putuju za Gdanjsk. Prva utakmica protiv Poljske igra se u obližnjem Koszalinu 12. travnja, a uzvrat 16. travnja u KC Dražen Petrović.

"O Poljacima znamo sve, kao i oni o nama. Riječ je o reprezentaciji koja igra visoki presing, obranu na granici fanatizma. Iznimno su jaki u duelima. Morat ćemo igrati pametno i koncentrirano, donositi brze odluke, raditi višak jedan na jedan i fokusirati se na snagu naših pivota. Osim video analize cijele reprezentacije, napravit ćemo i video analizu svakog njihovog igrača“.

Reprezentaciju Poljske dobro poznajemo budući da je član stručnog stožera naše U19 reprezentacije Antun Bačić trener poljskog prvoligaša Bochinije, a dva hrvatska kluba Futsal Dinamo i Olmissum susreli su se s prvakom Poljske Constract Lubawom u ovosezonskoj Ligi prvaka.

„S Đulvatom sam baš malo prije odradio razgovor, s Bačićem sam u stalnom kontaktu, a iz njegovog kluba u reprezentaciju je pozvan jedan od najboljih poljskih igrača Sebastian Leszczak. U prvoj utakmici Poljaci neće moći računati na jednog od svojih nositelja igre Mikolaja Zastawenika iz Rekord Bielsko-Biale, a navodno je zbog ozljede upitan i za uzvrat u Zagrebu. Malo iznenađenje je izostavljanje pivota Michala Mareka“, rekao nam je Mavrović

No, Futsal Vatrenima će zato prijetiti bivša legenda poljskog nogometa – Waldemar Sobota.

"Sobota je velika zvijezda poljskog nogometa, igrao je za Slask, Club Brugge i St. Pauli, a već dvije sezone igra futsal za lokalnog prvoligaša Derman Opole-Komrachcice. Riječ je o napadaču, jako je dobar u igri 1 na 1 i trenutno je treći strijelac prvenstva s 26 postignutih pogodaka. Riječ je o pravom gol-igraču, ali ima i malih problema s fazom obrane. On nam je svakako velika nepoznanica, posebno jer ne znamo kako će se uklopiti u koncept igre njihove reprezentacije", tvrdi Mavrović.

Hrvatska će u Poljskoj biti smještena u Gdanjsku, a utakmica se igra u Widowiskowo-Sportowa u 197.2 kilometara udaljenom Koszalinu.

“Poljaci će dignuti sve na noge. Očekujemo vatrenu atmosferu, ali vjerujem da ćemo u već u prvoj utakmici ostvariti povoljni rezultat, a onda pred u ispunjenom Draženovom domu izboriti povijesni plasman na Svjetsko prvenstvo", rekao nam je za kraj Mavrović.



Tagovi

poljska futsal reprezentacijaHrvatska futsal reprezentacijaFutsalfutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti