Šime Zelić/PIXSELL
Šime Zelić/PIXSELL

Matković: ”Ovaj mi je gol draži nego Dinamu”; Buljan: ”Sretan sam zbog debija”

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 20:10

Izjave mladih nada Osijeka i Hajduka

Jedan od junaka Osijekove pobjede na Poljudu je bio Anton Matković koji je zabio prvi gol, a osim Hajduku, već je dao pogodak i Dinamu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sve to ostvario je s tek navršenih 18 godina.

“Ovaj mi je gol draži jer smo u Maksimiru ostali bez boda, a sada smo pobijedili. Nažalost pred praznim tribinama, svaki igrač voli igrati u atmosferi kakva vlada na Poljudu. To mi je jedini žal što to nisam uspio doživjeti.”

Je li Buljan bio blizu obrane?

“Htio bih ga pohvaliti. On je moj suigrač iz reprezentacije. Sjajan je vratar, što pokazuje i na utakmicama reprezentacije. Imao sam dobar osjećaj dan prije, energija je kružila oko mene, a za svoju lijevu nogu nemam što reći nego da je fenomenalna, svakom će golmanu biti teško.” 

Kolić je odlično branio...

“On je igrač utakmice. Hajduk nas je stisnuo, nismo imali dovoljno brzine, rekao bih da su u drugom dijelu bili bolji, ali izbavio nas je Franko i zaslužuje pohvale.”

Tko će na kraju biti četvrti?

“Nama je ovo vrlo važna pobjeda, bit će velike borbe.”

Nakon gola kojeg si zabio Dinamu pohvalio te i Joško Gvardiol. Koliko ti to znači?

Puno mi je značila ta njegova pohvala, ali treba ostati u glavi normalan. Mislim da sam čvrsto na zemlji, obitelj i menadžeri me drže na zemlji, a što se tiče pohvale, nema bolje od te pohvale Gvardiola”, dodao je Matković.

Iako je izgubio, sretan je zbog debija bio Hajdukov vratar Borna Buljan.

Prilika mu se ukazala zbog ozljeda dvojice prvih vratara koji su inače ispred njega.

“Presretan sam što sam napokon debitirao za Hajduk. Tu sam od sedme godine. Ovo je velika stvar za mene. Nažalost, debi je okončan porazom. Malo smo lošije u utakmicu. Poslije smo se malo digli, a onda nas je poremetio gol na kraju prvog poluvremena. Pokušali smo se vratiti, imali smo par izglednih prilika, ali nismo uspjeli zabiti. Djelomično sam zadovoljan, prva utakmica, bilo je OK. Nažalost, bez publike. Svima nam je draže s publikom. Imao sam ozljedu, ali sam se ranije vratio zbog okolnosti. Moramo nastaviti dalje, imamo Koprivnicu. Imamo lošiji niz. Moramo se izdignuti iz toga. Mislim da je Belupo dobra prilika.” 

Je li bilo teško obraniti udarac Bukvića?

“To je dio mog posla. Kolić je isto tako odlično branio na drugoj strani. 

Mnogi igrači koji su napravili velike karijere su debitirali u sličnim utakmicama. Kako gledaš na probleme i svoju ulogu?

“Ja sam tu na raspolaganju, spreman sto posto. Radim, treniram. Što će biti u budućnosti ja o tome ne odlučujem. Na meni je da budem tu za momčad što god treba.” (dku)


 


Tagovi

Anton MatkovićBorna BuljanHajdukNK OsijekHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti