REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Marca: “Mbappeu trebaju Kroos i Modrić”; Krznar: “Želimo najbolje igrače, a koliko je realno da Luka dođe procijenite sami”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 11:44

Hvalospjevi hrvatskome Maestru ne jenjavaju, od Španjolske do - Slovenije

Vodeća momčad španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid još uvijek nije odlučila hoće li produžiti ugovor 38-godišnjem Luki Modriću, ali jednogodišnje produženje "bilo bi zasluženo" i "scenarij koji ne treba odbaciti" nakon uspješnih nastupa protiv Manchester Citija i Barcelone, pišu u utorak sportske novine AS i Marca, koja je relativno nedavno pednjačila u tjeranju hrvatskog Maestra.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kao što je poznato, Luki Modriću ugovor istječe za dva mjeseca.

“Hrvat utakmicu za utakmicom pokazuje da je jedinstven pa se počinje odvijati rasprava unutar Real Madrida. Premda su gotovo svi u klubu bili uvjereni u njegov odlazak, sada se ne može odbaciti niti jedan scenarij”, navodi Marca.

Dnevnik sa sjedištem u Madridu napominje kako je Modrićev ulazak s klupe u četvrtfinalnim utakmicama s Manchester Citijem (3-3 i 1-1) bio odlučujući da dvoboj ode u jedanaesterce i da Kraljevski kliub izbori polufinale Lige prvaka.

Novine AS dodaju da je zatim u nedjelju protiv Barcelone “dovršio čudesan tjedan” Real Madrida koji je pobjedom u El Clasicu došao na korak do osvajanja prvenstva, šest kola prije kraja.

“Modrić je tijekom pet dana pokazao zasluge kako bi mu ugovor bio produžen, što on želi i zaslužuje”, piše AS.

Medije je iznenadilo što je  Carlo Ancelotti uvrstio Modrića u početnu postavu protiv Barcelone na Santiago Bernabeu s obzirom da ga je ranije u velikim utakmicama uvodio s klupe. ‘Desetka’ je odigrala čitav susret s kapetanskom vrpcom oko ruke i dobila pljesak publike.

Ancelotti je na konferenciji za medije objasnio da je hrvatskog veznjaka poslao od prve minute kako bi osvježio vezni red nakon utakmice u Manchesteru odigrane četiri dana ranije. Modrić je protiv Cityja odigrao 41 minutu uključujući produžetke.

“Luka je pokazao da je fizički spreman u ovom dijelu sezone”, rekao je Ancelotti.

Do kraja sezone ostalo je mjesec i pol dana. Real Madrid je početkom mjeseca poručio da će odluku o eventulnom produženju ugovora, koji istječe 30 .lipnja, donijeti na kraju sezone.

Ancelotti provodi politiku pomlađivanja momčadi pa je Modrića ove sezone 19 puta uvrstio u udarnu postavu, a 19 puta ga je slao u igru s klupe za pričuve.

“Usred transformacije momčadi, kada se Mbappe očekuje na vratima svlačionice, mladi Real Madrid još uvijek treba vodstvo igrača poput Modrića i Tonija Kroosa”, piše Marca.

Kroosu, 34-godišnjem veznjaku Njemačke, ugovor također istječe 30. lipnja, a očekuje se da će na ljeto iz PSG-a doći 25-godišnji napadač Kylian Mbappe.

Modrića bi voljeli dovesti zagrebački Dinamo i lider slovenskog prvenstva Celje ako ne produži ugovor s Real Madridom.

“Luka Modrić je vrhunski nogometaš kojeg bi svaki klub na svijetu htio imati u svom sastavu”, odgovorio je trener Celjana Damir Krznar u nedjelju na konferenciji za medije upitan o interesu za hrvatskog veznjaka. 

“Ambicioznost NK Celja je jasna, a to je interes za dovođenjem najboljih igrača. Ostavljam novinarima i javnosti da procijene realnost Modrićevog dolaska u Celje”, dodao je nakon poraza 2-3 od Domžala.

Dinamo, u kojem je Modrić počeo karijeru, poručio je ranije ovaj mjesec da je krenuo “u operaciju vraćanja Luke Modrića”, pod egidom #imalobismisla.

Modrić igra za Real Madrid od ljeta 2012. i s njim je osvojio 24 trofeja.


(Hina, G)


Tagovi

Luka ModrićReal MadridGNK DinamoCeljeDamir Krznar#imalobismislaKylian MbappéMarcaDiario AS

Ostale Vijesti