REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Marca dala Maestru visoku ocjenu, Bellingham uzdiže Lucasa: „Ti si jeb**a legenda“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.04.24. | 08:31

"Vječna desetka", stoji u opisu najtiražnijeg španjolskog sportskog lista koji se još jednom poklonio najvećem hrvatskom nogometašu u povijesti

El Clasico nikada neće biti samo jedna 'obična' utakmica. Ovaj koji su u nedjelju odigrao pred prepunim Santiago Bernabeuom također je bio iznimno važan, a s izborenom pobjedom u 90+1. minuti Don Carlo i njegovi Kraljevi došli su na koračić od osvajanja, odnosno vraćanja naslova prvaka u Madrid.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gosti su u ranoj fazi poveli kad je precizan bio Christensen (6.), ali do predaha je Vini Jr. realizirao najstrožu kaznu čime se domaćin vratio u život. Zabio je i u 28., no pogodak najveće mlade nade svijeta ipak je bio poništen…

U nastavku – ista priča. Opet je Barcelona povela (Lopez, 69.), da bi se onda samo par minuta kasnije Real uspio vratiti kad je poentirao Lucas (73.). Kako se utakmica bližila svojem kraju, mnogi su mislili kako će ona završiti bez pobjednika, ali onda se, ponovno u završnici El Clasica, ukazao čarobni Jude Bellingham koji je u 90+1. minuti, nakon prizemnog dodavanja Lucasa s desne strane i s(p)retnog propuštanja lopte Joselua, sjajno na drugoj vratnici dočekao loptu pa ju onda zakucao iza leđa Ter Stegena.

Podsjetimo, Jude Bellingham je u svojem prvom El Clasicu u karijeri postigao odlučujući pogodak u 90+2. minuti nakon dodavanja Modrića, da bi sada praktički isto napravio nakon dodavanja Lucasa. Zvijezda i točka.

„Lucas Vasquez ti jeb**a zvijezdo“, napisao je na svojem Twitter profilu engleski superstar koji je u Marci bio najbolje ocjenjeni igrač utakmice (9), dok su s osmicom bili nagrađeni Lucas Vasquez i Luka Modrić.


„Kako je Luka Modrić inteligentan u svakom potezu, savršeno razumije gdje se treba pojaviti u kojem trenutku kako bi nanio štetu veznom redu Barcelone i pomogao svojim suigračima u iznošenju loptu. Imao je par izgubljenih lopti na sredini terena, što ima veze s nedostatkom kontinuiteta, ali odgovorio je kao i uvijek", stoji u Marcinom opisu koji je potom zaključen na jedan prilično efektan način.

"Hrvatski veznjak je sve uigraniji kako minute prolaze. 90 minuta za nogometaša koji je više sjedio na klupi, nego bio na terenu, ali nije izgubio na kvaliteti. Njegova je kvaliteta bez premca, a rad ostao isti iako godine prolaze. Moramo ustati i zapljeskati ovom nogometašu. Vječna desetka", piše Marca.



Tagovi

Jude BellinghamLucas VazquezLuka ModrićReal MadridLa Liga

Ostale Vijesti