SUSANA VERA/Action Images
SUSANA VERA/Action Images

Marca: Barca odustala od napadača Manchestera, zamjena Griezmann - Joao Felix sve izglednija

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 17:00

Sat polagano otkucava.

Do kraja prijelaznog roka ostalo je manje od sedam sati, a najveći transfer kojeg bismo do kraja dana mogli ugledati je velika razmjena između Atletico Madrida i Barcelone.

Madriđani su se ovog ljeta silno pokušali pojačati s nekim napadačem. Dugo se špekuliralo s Dušanom Vlahovićem, ali je Fiorentina izvisila previsoku cijenu te su se Rojiblancosi odlučili na jeftinijeg Matheusa Cunhu iz Herthe.

No, još duže od dolaska Vlahovića špekulira se o povratku Antoinea Griezmanna u Madrid. Francuz je u Atleticu igrao najbolji nogomet karijere, a onda je prije dvije godine za 120 milijuna eura prešao na Camp Nou. Griezmann je u Barceloni zabio 35 golova uz 17 asistencija u 102 utakmice što nisu loše brojke, no Griezmann je u Barcelonu došao s pedigreom ponajboljeg igrača svijeta i na Camp Nou su očekivali više od njega.

Uz to, navijači Barcelone ga smatraju jednim od većih krivaca jer njihov klub zbog financijskog fair-playa nije mogao ponovno registrirati Lea Messija. Da je Griezmann ranije napustio klub, možda bi Leo Messi i danas bio član Barce.

No, ne treba pričati što bi bilo kad bi bilo, Messi je sada PSG-ov, a Atletico i dalje želi ponovno vidjeti Griezmanna u svojim redovima.

Španjolska Marca piše kako je vrlo blizu razmjena između Atletico Madrida i Barcelone. Rojiblancosi nemaju problema s puštanjem Joaoa Felixa u Barcelonu, prije dvije godine doveden je iz Benfice za 127 milijuna eura, a u zadnje dvije sezone za Atletico je zabio tek 19 pogodaka uz devet asistencija.

Pitanje je samo bi li ovdje bila riječ o čistoj razmjeni ili bi Barcelona morala Atleticu 'iskeširati' još pokojih desetak milijuna eura. Felix je ipak devet godina mlađi od Griezmanna, a i tržište (Transfermarkt) ga procjenjuje na 20 milijuna eura više (80 prema 60).

Obje momčadi na ovu trampu gledaju kao na win-win situaciju. Rojiblancosi bi željeli u svojim redovima vidjeti omiljenog napadača i riješiti se nekonkretnog Felixa, a Blaugrana želi dodatno pomladiti momčad i riješiti se nepopularnog Griezmanna.

Marca također javlja kako je Barcelona odustala od dovođenja 34-godišnjeg Urugvajca Edinsona Cavanija iz Manchester Uniteda.


Tagovi

BarcelonaAtletico MadridAntoine Griezmann

Ostale Vijesti