Marko Lukunić, Josip Regović/Pixsell
Marko Lukunić, Josip Regović/Pixsell

Maksimir preplavili šalovi, Purgeri su ustali, Torcida opet 'ufurala' poznatu poruku. Za ulaznice se nudilo i 150 eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 18:30

Hajdukovi navijači s Juga već su u trećoj minuti ubacivanjem baklji u teren prekinuli utakmicu na nekoliko minuta

Dok je nogomet bio s malo sadržaja, barem u prvom poluvremenu, tribine i kulise Derbija nisu zakazale. Sjever s Bad Blue Boysima i Jug na kojemu je bila Torcida bili su krcati, bile su ispunjene i dvije gornje etaže Sjevera i Zapada, jedino je onaj tužni Istok prkosio ambijentu, onako prazan i oronuo. Ipak, osvanula i na njemu jedna poruka, službeni Dinamo na njega je izvijesio natpis: 'Ustanite, Purgeri'. I da, možemo reći da su Purgeri ustali, zaustavili su se brojači na službenoj brojci od 18.313 gledatelja. Nismo došli do 20 tisuća, možda se to očekivalo, s obzirom na važnost dvoboja, ali Derbi je, nedvojbeno, izazvao veliki interes.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Još sat i pol prije utakmice vidjeli smo redove na blagajnama, ulaznica je još bilo, treštala je glazba iz fan zone, kafići u blizini bili su puni do zadnjeg centimetra šanka, Maksimir su nadlijetali i helikopteri. Čuli smo od policije da nikakvih većih incidenata nije bilo, a da je prijepodne spriječen obračun dviju navijačkih grupa. Pedesetak 'torcidaša' pojavilo se kod Bundeka u Novom Zagrebu, navodno su čekali dolazak BBB-a i ravnopravnu tučnjavu, ali policija je došla na vrijeme i Hajdukove navijače odvela na stadion. Ono što je u toj priči zanimljivo, navodno ni jedni ni drugi nisu imali uza se previše oružja, nije bilo palica i noževa, što je, navodno, u skladu s novim kodeksom, koji su dogovorile sve navijačke grupe. Za promjenu, ako se već moraju tući, a to je nemoguće potpuno iskorijeniti, nisu blokirali ceste, uništavali benzinske...

Inače, čuli smo kod stadiona zanimljivu priču, hvalio se jedan mladić, kako je dobio ponudu da proda kupi ulaznicu za Zapad, a onda je dotičnom gospodinu proda za - 150 eura. Međutim, tražio je mladić da mu gospodin predoči Dinamovu člansku iskaznicu ili barem ime i prezime, što je ovaj odbio i nije došlo do kupoprodaje. E sad, je li čovjek, koji je htio ulaznicu možda neki navijač Hajduka, koji se htio 'prošvercati' na zapadnu tribinu, koliko košta da košta, to nismo saznali.

Sjever i Jug vodili su svoju utakmicu, Bad Blue Boysi su nakon dugo vremena priredili 'šalijadu', cijela je tribina bila u Dinamovim šalovima, Torcida je, pak, opet uspjela 'ufurati' poruku: "Mrzin Dinamo!". Ovaj put ne na transparentu, ne bi im prošlo, već na zastavama, na svakoj je bilo po jedno slovo te parole. Hajdukovi su navijači već u trećoj minuti ubacili u teren nekoliko baklji i prekinuli utakmicu na dvije-tri minute. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoHajdukDerbiHNLBad Blue BoysTorcida

Ostale Vijesti