Reuters/Paul Childs
Reuters/Paul Childs

Luda utakmica u Londonu: Volejčina Koulibalyja, 'tučnjava' Tuchela i Contea pa asistencija Perišića u 96. minuti

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.08.22. | 20:11

Pijetlovi su došli do remija u posljednjim sekundama utakmice nakon što je Harry Kane zabio na asistenciju Ivana Perišića!

Ljepoticu kola vidjeli smo u pretposljednjem susretu 2. kola Premier lige u kojem su snage odmjerili Chelsea i Tottenham. Na kraju je rezultat bio 2:2, a gosti su do boda u londonskom okršaju stigli u 96. minuti nakon što je na asistenciju Ivana Perišića zabio Harry Kane.

Bila je to utakmica u kojoj je bilo svega. Tenzije su bile izražene od samog početka utakmice u kojem je domaćin bio bolja momčad. To su kapitalizirali u 19. minuti kad je korner izveo Cucurella, njegova lopta pronašla je Koulibalyja, a stasiti stoper manirom rasnog strijelca zabija iz voleja za veliko slavlje na Stamford Bridgeu.

Plavci su većim dijelom utakmice bili bolji, ali Tottenham je u drugom poluvremenu pokazao kako ih nikada ne treba otpisivati.

Hojbjerg je zabio za izjednačenje u 68. minuti, s tim da taj pogodak ide dosta na dušu vratara Mendyja koji je mogao bolje reagirati na udarac iz daljine danskog veznjaka. No, nije dugo trajalo dobro raspoloženje među gostima. U 77. minuti sjevnula je kontra domaćina, Sterling je mogao sam sve završiti, ali on se nesebično odlučio poslužiti Jamesa koji hladnokrvno zabija za vodstvo Plavaca i erupciju oduševljenja na Stamford Bridgeu.

Kad su već svi pomislili kako će London danas biti obojan u plavo, u posljednjim sekundama utakmice ukazao se kapetan Tottenhama Harry Kane.

Korner je izveo Ivan Perišić, a potpuno je nelogično i neobjašnjivo kako je moguće da Harry Kane ostane sam u 16-ercu, a kamoli petercu, što se u toj situaciji dogodilo. Lopta je stigla ravno na njegovu glavu, a on takve prilike zatvorenih očiju pretvara u pogodak.

Valja spomenuti kako su se u jednom trenutku opasno 'uhvatili' Tuchel i Conte, a sukobi su se nastavili u tunelu po završetku utakmice kad je u prvom planu bio Mateo Kovačić.

Spomenimo i kako je u utakmici igranoj u ranijem terminu Nottingham Forest na domaćem terenu svladao West Ham minimalnim rezultatom što je bilo i prvo slavlje Šumara u Premier ligi nakon 23 godine.

Premier liga, 2. kolo

Subota, 13. kolovoza

Aston Villa – Everton 2:1

Arsenal – Leicester 4:2

Brighton – Newcastle 0:0

Man.City – Bournemouth 4:0

Southampton – Leeds United 2:2

Wolves – Fulham 0:0

Brentford – Manchester United 4:0

Nedjelja, 14.kolovoza

Nottingham Forest – West Ham United 1:0

Chelsea – Tottenham 2:2

Ponedjeljak, 15.kolovoza

Liverpool – Crystal Palace, 21.00



Tagovi

TottenhamChelseaIvan Perišić

Ostale Vijesti