REUTERS/Andres Cuenca
REUTERS/Andres Cuenca

Lov na drugi jakosni 'pot': Vatreni sada moraju navijati protiv Urugvaja, Kolumbije i Švicarske

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.11.21. | 17:07

Hrvatska cilja drugi jakosni pot na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska je uspjela! Vatreni su teškom mukom svladali Rusiju na Poljudu s 1:0 i izborili nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022., svojem šestom Mundialu i 12. velikom natjecanju u 30-godišnjoj povijesti!

Hrvatska je nakon domaćina Katara, te Njemačke, Danske, Brazila, Belgije i Francuske postala osma reprezentacija koja će igrati Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Vrlo blizu plasmanu još su Španjolska, Argentina, Engleska, Portugal, Italija i Nizozemska, a za očekivati je da će nastup na Mundialu relativno brzo potvrditi Meksiko i SAD.

Riječ je o 13 reprezentacija koje su u ovom trenutku bolje rangirane od Hrvatske, plus domaćin Katar, te će biti smještene u prvom ili drugom jakosnom bubnju pred ždrijeb skupina za Katar.

Hrvatska se s bodovima koje će dobiti nakon pobjede nad Rusijom nalazi na 16. mjestu, odnosno na mjestu koje nam garantira drugi jakosni pot, no blizu nas su Urugvaj i Kolumbija, ali uz više utakmice pred njima, samim time i mogućnost osvajanja više bodova.

Za Hrvatsku je dobra vijest jer je Kolumbija prije dva dana izgubila od Brazila 0:1, a Urugvaj prekjučer od Argentine s istim rezultatom. Obje reprezentacije trenutno se nalaze 'ispod crte' južnoameričkih kvalifikacija za Katar, odnosno Kolumbija se nalazi na mjestu koje vodi u interkontinentalne dodatne kvalifikacije, a Urugvaj, koji ima isti broj bodova, ali lošiju gol razliku, ispod crte.

Do kraja kvalifikacija u Južnoj Americi ostalo je još pet kola i Hrvatska će morati navijati protiv Urugvaja i Kolumbije ne bi li pred ždrijeb Mundiala bila u drugom jakosnom bubnju.

Hrvatska može završiti u drugom potu i ako se jedna od navedenih reprezentacija ne plasira na Svjetsko prvenstvo, ali u tom slučaju jedna od dvije bolje rangirane reprezentacije - Italija ili Švicarska - moraju ispasti iz dodatnih kvalifikacija.

Sve u svemu, kalkulacija je puno, no to su sada 'slatke brige' Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu!


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaHrvatskaŠvicarskaŠvicarska nogometna reprezentacijaUrugvajUrugvajska nogometna reprezentacijaKolumbijaKolumbijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti