NK Lokomotiva
NK Lokomotiva

Lokomotivin dragulj seli kod Ivana Javorčića u Italiju?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 16:53

Sud Tirol nedavno je izborio Seriu B s impresivnim učinkom.

U već nekoliko navrata pisali smo o 43-godišnjem splitskom treneru Ivanu Javorčiću kojeg je prošlog željela dovesti Roma, kao trenera u omladinskoj školi, ali se hrvatski trener odlučio na nastavak samostalne karijere i preuzeo je talijanskog trećeligaša Sud Tirol. Javorčić je odmah u prvoj sezoni izborio plasman u Seriu B. I to na impresivan način, primivši samo devet pogodaka u 38 utakmica. Prema tome, Sud Tirol je primao pogodak svaku četvrtu utakmicu!

Ulaskom u drugi rang talijanskog nogometa, Javorčić želi pojačati prije svega ofenzivni segment momčadi. Kao prvi 'pick' splitskog trenera, talijanski tuttomercatoweb.com navodi ime mladog Lokomotivinog dragulja Karla Špeljaka. Riječ je o 19-godišnjem krilnom-napadaču Lokomotive o kojem ne samo da smo pisali, već smo i razgovarali s njim nakon što je priključen prvoj momčadi Lokosa.

“Velika je čast biti pozvan za seniorsku momčad Lokomotive. Dosta tih dečki znam i od prije, no osjećaj treniranja sa seniorima je stvarno neopisiv. Jako mi puno pomaže moj najbolji prijatelj, Lukas Kačavenda. Uz njega mi je sve puno lakše”, rekao nam je tada Špeljak.

Špeljak je na proljeće i debitirao u seniorskom nogometu, dobio je minutu u 3:1 pobjedi Lokomotive nad Slaven Belupom, a u još četiri navrata bio je na klupi za pričuve. No, zato se naigrao u svojem juniorskom stažu te je sezonu zaključio s osam pogodaka u juniorskoj 1.HNL, a zabio je i dva pogotka u šest nastupa za U19 reprezentaciju Hrvatske.



Tagovi

NK LokomotivaLokomotiva ZagrebIvan JavorčićKarlo Špeljak

Ostale Vijesti