Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Lokomotiva zaustavila Istru, ali slavi – Rijeka!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.05.23. | 18:55

Porazom u Kranjčevićevoj Puljani su ostali bez izgleda za četvrtim mjestom jer imaju lošiji međusobni učinak s Riječanima

Prva nedjeljna utakmica 35. kola hrvatskog nogometnog prvenstva dala je odgovor na preostalo pitanje ove sezone, tko će u Europu. Pobjedom Lokomotive 3-1, točnije rečeno, porazom Istre 1961, Rijeka je osigurala najmanje četvrto mjesto i kvalifkacije za Konferencijski ligu. Riječani, naime, imaju bolji međusobni učinak od Puljana, mogu izgubiti obje svoje preostale utakmice (Dinamo, Osijek), a Zeleno-žuti će u 36. kolu protiv Slaven Belupa igrati za premije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Treneri Silvijo Čabraja odnosno Gonzalo Garcia odlučili su se za uglavnom očekivane postave: domaćima je Lukas Kačavenda startao s klupe, nakon viroze mladi reprezentativac nema snage za svih 90 minuta, ali zato je priliku dobio 18-godišnji Fabijan Krivak, nedavni junak finala juniorskog Kupa Hrvatske protiv Dinama.

Gosti su bili u najjačoj raspoloživoj postavi, standardnim veznim redom Mlinar, Petrusenko, Caceres, a u napadu su Bakrar i Erceg, formacija je bila transformirana iz 4-3-3 u 4-4-2, Kadušić je bio postavljen 10 metara niže.

Nakon početne inicijative gostiju poveli su domaći, praktički iz prve akcije. Vranjković je nabacio nisku loptu s desnog krila, Kulenović je pokušao zahvatiti, ali ju je promašio, lopta je došla na drugu vratnicu do Goričana, koji je imao vremena mirno je primiti i onda malonogometno gađati i pogoditi dalji donji kut, neobranjivo za Majkića.

Nakon 1-0 nastavilo se isto: gosti imaju inicijativu, domaći vrebaju kontre. Imali su Puljani neke poluprilike, izostalo je odlučnosti ili mirnoće, a za domaće je najbolju priliku propustio Stojković, Majkić mu je obranio, potom je pucao u blok.

U 32. minuti loše čišćenje Marešića, Kulenović je proigrao Stojkovića čiji je udarac Majkić obranio, no Stojković je odbijenu loptu dodao Kulenoviću koji je mirno pogodio praznu mrežu za 2-0.

U drugom poluvremenu prvi je mijenjao Čabraja, potom triput Garcia, nije bilo izglednih prilika do 78. minute kad je nakon pregleda VAR-a glavni sudac dosudio kazneni udarac na Anti Ercegu. Napadač Zeleno-žutih ga je sam izveo i smanjio na 2-1, Nikola Čavlina se bacio u 'krivu' stranu..

U 84. minuti Vranjković je blokirao udarac Ercega s pet metara!

Gosti su krenuli na sve ili ništa, trebali su barem bod da naprave pritisak na Rijeku, opasnosti su se redale čas na jednoj, čas na drugoj strani nakon protunapada.

U drugoj od pet minuta sudačke nadoknade Stojković je zabio, ali pomoćni sudac je mahao zaleđe, ali AVAR je kazao da pogodak vrijedi, 3-1, kraj.

U Europi će Hrvatsku predstavljati Dinamo (kvalifikacije za Ligu prvaka), Hajduk, Osijek i Rijeka (kvalifikacije za Konferencijsku ligu), a još u subotu u niži je rang ispao Šibenik.(ri)

Lokomotiva – Istra 1961 3-1

Stadion: Kranjčevićeva. Gledatelja: 902.

Sudac: Mateo Erceg (Benkovac), pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Goran Perica (Šibenik), četvrti Martin Turčin (Trsteno). VAR Tihomir Pejin (Donji Miholjac); AVAR: Kruno Šarić (Županja).

Strijelci: 1-0 Kulenović (8., Vranjković), 2-0 Kulenović (32., Stojković), 2-1 Erceg (79.-11m, Erceg), 3-1 Stojković (90+3. Tuci)

Žuti kartoni: Krivak, Marić, Kulenović, Kalaica, Kačavenda (Lokomotiva)

Crveni kartoni: -

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina – Vranjković, Mersinaj, Kalaica, Pivarić – Marić, Bubanja – Goričan (od 89. Cipetić), Krivak (od 60. Kačavenda), Stojković – Kulenović (od 81. Tuci)

Istra 1961 (4-4-2): Majkić – Hujber, Galilea, Marešić, Marin (od 67. Lisica) – Kadušić (od 67. Mahmoud), Caceres, Petrusenko, Mlinar– Bakrar (od 76. Vuk), Erceg




Tagovi

Lokomotiva ZagrebNK LokomotivaIstra 1961Kranjčevićeva ulicaHNLHrvatska nogometna ligaHNK RijekaSandro KulenovićSilvio GoričanAnte ErcegSilvijo ČabrajaGonzalo Garcia

Ostale Vijesti