Liverpoolova presing-mašina je otpuhala City u prvih pola sata i zakoračila u polufinale! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.04.18. | 22:34

Još jedna velika europska noć na Anfieldu.

Deset minuta se igralo baš onako kako se očekuje od dvije momčadi koje vode Pep Guardiola i Jurgen Klopp – brzog tempa ritma, s jakim pritiskom na loptu od strane obje momčadi, agresivnim prodorima po bokovima, akcije su se nizale gromovitom brzinom, a niti jedna momčad nije uspjela kontrolirati utakmicu.

Onda, kao što se desilo već toliko puta: sijevnula je kontra – Alexander Arnold je ukrao loptu na desnoj strani, Liverpool je došao do Edersonovog kaznenog prostora u nekoliko sekundi, a nakon slabe reakcije Kylea Walkera, Mohamed Salah nije imao problema – 1:0 za Liverpool.

Bila je to, ispostavit će se, naznaka stvari koje će doći – Liverpool je otpuhao Manchester City u furioznih pola sata.

Manchester City nije se stigao niti oporaviti, manje od 10 minuta kasnije, bilo je 2:0. Liverpool je sa lijeve strane, preko Sadija Manea doveo loptu u sredinu, a Alex Oxlade-Chamberlain je opalio i pogodio sa 30 metara. Činilo se da je Liverpool nezaustavljiv.

Svaki puta kada bi David Silva ili Kevin de Bruyne primili loptu, barem dvojica Liverpoolovih igrača sručila bi se na njih, zatvarajući im prostor za dribling ili pas – Liverpoolov neumoljivi presing u potpunosti je ugušio City. Anfield je brujao poput košnice.

A onda je, činilo se, stigao i nokaut.

Deset minuta je City jedva odolijevao Liverpoolovoj presing-mašini, a u 31., Anfield je eksplodirao. Otamendi je, možda u frustraciji zbog manjka kontrole svojih suigrača, pokušao sam iznijet loptu iz svoje polovice, ali je izgubio posjed. Liverpool je ponovo munjevito prenio loptu prema Salahu na desnom krilu, Egipćanin je ubacio na nepostavljenu obranu Cityja, a Mane je glavom pogodio za 3:0. Gem, set, meč.

 

Manchester City, momčad Pepa Guardiole, neprikosnoveni vladar Premier lige, najatraktivnija momčad Europe, nakon pola sata igre bila je na koljenima pod Kloppovim Liverpoolom na Anfieldu.

Na poluvrijeme se otišlo sa 3:0, ali pravi test za Liverpool tek je slijedio – Kloppova momčad je dokazala da sa održivim, energičnim presingom može napadački pomesti i najjače momčadi svijeta. Pitanje je ostalo: je li Liverpool naučio kontrolirati utakmice kada je u prednosti.

Pravi odgovor vjerojatno nismo dobili – Liverpool je prepustio posjed Cityju i, kao što je bilo očekivano, smanjio količinu presinga, ali gosti nisu uspjeli stvoriti veći pritisak na vrata Kariusa ili opasno priprijetiti. Koliko je to rezultat fizičke iscrpljenosti i psihološkog šoka nakon prvog poluvremena kod Cityja, a koliko zrele kontrole utakmice od strane Liverpoola, ostaje za vidjeti.

Međutim, to neće puno brinuti navijače Liverpoola, koji sa ogromnih 3:0 ide na uzvrat u Manchester.

 

 

 

FOTO: Action Images

 


Tagovi

Alex Oxlade-ChamberlainMohamed SalahSadio Mane

Ostale Vijesti