LAURENCE GRIFFITHS/Reuters
LAURENCE GRIFFITHS/Reuters

Lingard novom fantastičnom predstavom ostavio Čekićare u igri za Ligu prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.04.21. | 17:00

Pao je Leicester.

Nedjeljni dio 31. kola Premier lige u ranijem terminu donio nam je ogled Burnleyja i Newcastlea, koji je otišao u korist gostiju (1:2).

Međutim, puno veća pažnja zasluženo je otišla na dvoboj West Hama i Leicestera, jer se ipak radi o momčadima iz gornjeg doma ljestvice.

Čekićari su na koncu uzeli sva tri boda pobjedom 3:2, a koji će im više nego dobro doći u borbi za kvalifikacijska mjesta za Europu, obzirom da je ove sezone u Engleskoj zanimljivija utrka za Ligu prvaka nego sama borba za naslov.

Ponovno se za domaćina iskazao Jesse Lingard. On je bio dvostruki strijelac te je predvodio domaćina do lagodnih 2:0 na poluvremenu. Coufal mu je u 29. minuti dodao, a igrač Uniteda na posudbi preciznim udarcem iz voleja poslao loptu u gol. U 44. pak minuti asistent je bio Bowen, a Lingard nije imao veći problem s plasmanom lopte u mrežu obzirom da je nakon dubinske lopte iz obrane cijela obrana gostiju ispala iz igre.

S 2:0 se otišlo na odmor, ali domaćin nije tu stajao. Asistent Bowen je postao strijelac u 48. minuti, kada ga je pronašao Soucek u još jednoj akciji koju je započeo Lingard. Pogodak za domaćina, za 4:0 postigao jer Diop ali je on zbog zaleđa poništen nakon gledanja VAR-a.

Gosti su se u drugom djelu razbudili. U 70. minuti je strijelac na asistenciju Pereire bio Iheanacho. Sjajno se okrenuo i neobranjivo potegnuo, a ponovno je strijelac bio u 91. minuti susreta nakon slabe reakcije domaće obrane, no tada je već bilo prekasno za veće promjene rezultata iako je sudac Dean produžio utakmicu za šest minuta.

S nova tri boda, West Ham se približio Leicesteru na bod minusa, a s bodom više od Chelseaja na petom te tri boda više od Liverpoola a šestom mjestu Premier lige.



Tagovi

Premier ligaLeicesterWest HamJesse Lingard

Ostale Vijesti