HNK Rijeka
HNK Rijeka

Lindon Selahi službeno predstavljen na Rujevici: "Jedva čekam zaigrati pred navijačima"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.07.21. | 15:48

Albanac rođen u Belgiji stigao je na Kvarner kao zamjena za otišlog Stjepana Lončara

Transfer Stjepana Lončara u redove Ferencvaroša u riječku je blagajnu donio dva milijuna eura, no ostavio slobodno mjesto u svlačionici kluba. Mišković, međutim, nije dugo čekao i u tjedan je dana potpisao novog veznog igrača, igrača koji će zamijeniti reprezentativca BiH.

Lindon Selahi ima 22 godine, posljednje dvije godine bio je član nizozemskog Twenta, a prethodno je nosio dresove Standard Liegea i Anderlechta u Belgiji, gdje je i započeo svoju karijeru. Dali su mu Belgijci šansu, još 2014. u dva je navrata obukao dres njihove U-16 reprezentacije, ali se kasnije odlučio za Albaniju, za čije je seniore debitirao u listopadu 2019. i dosad skupio četiri nastupa.

"Travnjak izgleda sjajno. Danas sam stigao na stadion, izgleda sve jako lijepo, jedva čekam zaigrati pred navijačima Rijeke. Znam da Rijeka ima dugu povijest, posljednjih godina imala je velike uspjehe i u europskim natjecanjima i sretan sam što sam ovdje", ustvrdio je Lindon koji je rođen u Belgiji.

Nada se da će se uskoro sresti s novim napadačem Dinama, s kojim je dijelio svlačionicu u Liegeu.

"Budući da sam porijeklom s Balkana znam jako puno o hrvatskom nogometu. Dovoljno je pogledati hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja je igrala finale Svjetskog prvenstva, te ima niz svjetski poznatih igrača. U karijeri sam ujedno igrao s Dujom Čopom u Standardu tako da ćemo se opet sresti", rekao je kroz smijeh.


U klub nakon isteka ugovora u Twenteu stiže kao slobodan igrač, bez odštete.

"Najbolje se osjećam u veznom redu prema naprijed, volim igrati presing, dobro se osjećam s loptom u nogama, vjerujem da mogu doprinijeti prema naprijed svojim asistencijama. Gledajući ovaj sjajan travnjak vjerujem da mogu pružiti dobre igre u dresu Rijeke."

Mladić vrijedan 650 tisuća eura jedva čeka krenuti.

"Igrao sam u Standardu iz Liegea gdje sam ostvario debi u seniorskom nogometu, te Anderlechtu. Igrao sam i u Twenteu gdje sam odigrao preko 40 utakmica, dok sam lani u drugom dijelu sezone bio na posudbi u Willem II. Odigrao sam 16 utakmica, ostali smo u prvoj ligi što je bio cilj i veliki uspjeh. Od danas sam koncentriran samo na Rijeku", zaključio je Selahi.


Tagovi

HNK RijekaTwenteAlbanija

Ostale Vijesti