Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dijete Anderlechta i reprezentativac Albanije stiže na Rujevicu, dogovorena je trogodišnja suradnja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.07.21. | 16:51

Palikuća je pronašao zamjenu za Stjepana Lončara, a radilo se i na dobrosusjedskim odnosima s Orijentom 1919 kojem su ustupljena čak četiri mlada igrača.

U Rijeci nisu navikli da trener ima posložen igrački kadar na samom početku sezone. Prethodnih su se godina najbolja i najveća pojačanja uglavnom dovodila posljednjeg dana prijelaznog roka, ali dolaskom Roberta Palikuće očito je da su se neke stvari promijenile.

Novi 'generalni menadžer za sport' nije pretjerano često gost u hrvatskim medijima, ali zato njegovi potezi imaju sve glasniji i glasniji odjek. Dogovorio transfere Stjepana Lončara i Milana Ristovskog, u Rijeku su stigli Issah Abass, Anton Krešić, Martin Zlomislić i Jorge Obregon, a veliki posao napravljen je kad se vratio Josip Drmić koji je, uz Roberta Murića, prvo ime momčadi s Kvarnera.

Navodno Robert Palikuća pregovara o još pokojem mogućem odlasku, postoje klubovi koji se raspituju oko Domagoja Pavičića, Hrvoja Smolčića i Ivana Lepinjice, ali kad se, ili bolje rečeno ako, to dogodi, Rijeka će sigurno pravovremeno reagirati i pronaći na tržištu adekvatnu zamjenu.

U odnosu na prošlu sezonu, klub su napustila četiri prvotimca. Jedini koji još uvijek nema zamjenu je Franko Andrijašević, dok bi sad, nakon što je klub napustio Stjepan Lončar, kao njegova zamjena na Rujevicu trebao stići albanski reprezentativac Lindon Selahi.

Ovaj 22-godišnji veznjak nogometno je stasao u Belgiji, a igrao je za mlađe uzraste Anderlechta i Standarda prije nego li je u ljeto 2019. godine otišao put Twentea. Budući da je konkurencija za udarnih 11 tamo bila prevelika, Selahi je proljetni dio prošle sezone proveo na posudbi u Willem II.

Selahi je ukupno skupio 46 nastupa u Erediviziji (dva pogotka, jedan asistencija), a od 2019. godine je i reprezentativac Albanije. Zanimljivo, danas 22-godišnji veznjak je skupio i dva nastupa za U-16 reprezentaciju Belgije, ali je onda kasnije odlučio braniti boje odakle vuče porijeklo.

On bi na Rujevicu trebao stići kao slobodan igrač, javlja Novi list, a trebao bi potpisati trogodišnji ugovor. Baš kako se radi na dolascima, tako su se u klubu pobrinuli izdanci Rijekine škole nogometa ne provedu sezonu na relaciji klupa – tribine.

Naime, Rijeka i Orijent 1919 postigli su dogovor oko posudbe četvorice mladih igrača koji bi sljedeću sezonu trebali osjetiti čari drugoligaškog nogometa. Marko Putnik, Filip Zrilić, Matija Frigan i Veldin Hodža tako će se priključiti novom strategu kluba s Krimeje, Edi Flegi, koji je prethodno radio kao voditelj omladinskog pogona NK Rijeke te je zasigurno jako dobro upoznat s talentom, ali i kvalitetom, koju ovu ovi mladići posjeduju.


Tagovi

Robert PalikućaHNK RijekaRijekanogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokAlbanijaTwenteWillem IIAnderlechtStandardStandard Liege

Ostale Vijesti