Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Leko otkrio sastav za Superkup bez Livaje, je li to dovoljno za trofej? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 03.07.23. | 09:02

Udarna momčad na terenu je provela sat vremena

Hajduk je upisao poraz (0-1) od Olimpije u utakmici u kojoj je presudila pogreška pričuvnog vratara Tonija Silića u drugom dijelu, nije lijepo izgubiti u susretu u kojem znaš da si bio bolji više od sat vremena, ali bolje je da s to dogodilo na pripremama nego kada se bude igralo za bodove ili natjecateljski.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Priznao je trener Hajduka Ivan Leko da je zadovoljan što je njegova momčad stvorila veliki broj prigoda i otkrio da je ova momčad vjerojatno ona koja će se suprotstaviti Dinamu u Superkupu. Poznato je da u toj utakmici ne može računati na svog najboljeg igrača Marka Livaju koji je dobio jednu utakmicu suspenzije, pa se tako Leko već odlučio za uigravanje bez njega postavivši privih 60 minuta momčad s Janom Mlakarom u špici napada. Leko je u izjavi nakon utakmice zaključio da je to manje-više to za Dinamo, jedino što se može dogoditi jest da se pojavi neki novi ulazni transfer igrača koji bi bio spreman uskočiti u udarnu jedanaestoricu.

Vratar Ivan Lučić je pokazao sigurnost u dvije utakmice koje smo gledali u Sloveniji, na tragu je dobre forme s kraja prošlog prvenstva i prvi je vratar do daljnjega, jer Lovre Kalinić još ne konkurira za igru nakon što je prošao dugotrajnu rehabilitaciju, ali trenira na pripremama. Na desnom boku se vratio Niko Sigur koji je bio s mladom reprezentacijom u Rumunjskoj, a kako je Dino Mikanović izvan stroja u Splitu, mladi desni bočni nastavlja tamo gdje je stao prošle sezone.

Stoperski par se promijenio, sada su u prvoj postavi Zvonimir Šarlija koji je doveden ovoga ljeta i Francisco Ferro koji se još uigravaju kako bi zamijenili Tonija Borevkovića i Chidozieja Awaziema koji su napustili klub. Na lijevom boku je Dario Melnjak, on je po svojim igrama u posljednje vrijeme zaista nezamjenjiv, pričuva mu je mladi Šimun Hrgović.

U sredini terena Leko također ništa nije mijenjao, na pozicijma dvojice zadnjih veznih ostali su Filip Krovinović i Rokas Pukštas, dvojac koji je Leko patentirao u završnici prošlog prvenstva, a ispred njih Yassine Benrahou koji je svojim potezima pokazao da ima potencijal za slomiti utakmicu jer je u stanju podvaliti loptu kada se tome najmanje nadate, a uz to ima i odličan prekid.

Dvojica igrača koji su na prodaju ukoliko se ukaže prilika su Emir Sahiti i Jan Mlakar, no izvjesno je da ih Hajduk neće transferirati dok se ne bude znalo dokle je stigao na svom europskom putu. Sahiti je neupitan na desnom krilu, premda je i Ivan Dolček pokazao da može biti itekako iskoristiv, on se svojski trudi ugrabiti priliku ukoliko se ukaže.

Leon Dajaku, igrač koji ima pedigre da je bio u Bayernu također je siguran starter za Maksimir obzirom da nema Livaje i da je Mlakar s lijevog krila preselio se u špicu. Vidi se da je školovan igrač, pokazao je neke kvalitete u dva susreta u Sloveniji imao nekoliko zanimljivih poteza, pa bi kada malo 'olakšaju' noge mogao biti zanimljivo osvježenje, pogotovo počne li zabijati ili asistirati što se od njega i traži.

Uglavnom, Leko ima postavu s kojom će se suprotstaviti Dinamu 15. srpnja i nada se da bi to moglo biti dovoljno za prvi trofej sezone iako je bez najboljeg igrača kojega će imati na raspolaganju u prvom kolu HNL-a.

Vjerojatni sastav za Superkup (4-2-3-1):


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukOlimpija LjubljanaIvan LekoHrvatski SuperkupHrvatska nogometna ligapripreme

Ostale Vijesti