Germanijak
Germanijak

Leko: "Kaliniću sam otvoreno rekao koja mu je uloga, on je ovako odlučio! A uskoro ćete gledati drugačiji Hajduk"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 02.07.23. | 20:11

Hajdukov trener bio je vrlo iskren nakon poraza od Olimpije (0-1) u pripremnoj utakmici

Filip Krovinović bio je u Stožicama opet Hajdukov kapetan, stao je nakon utakmice pred mikrofone. I, uglavnom, bio zadovoljan predstavom, koju su vidjeli gledatelji u Ljubljani.

"Stvarno jedna dobra utakmica, s obje strane. Osjećali smo se kao da je službena, zbog stadiona, atmosfere, travnjaka, navijača. Bilo je prilika i s jedne i s druge strane, zadovoljan sam s momčadi, bili smo rastrčani, imali ideju igre, nismo iskoristili neke prilike, koje trebamo iskoristiti u nekim bitnim utakmicama. Ali, radimo, napredujemo, sretan sam radi svih. Čestitke obje momčadi, lijepa utakmica za gledanje.", rekao je Krovinović, ali se i osvrnuo na činjenicu da Hajduk još nema pobjedu na pripremama. Nakon dva remija, stigao je i poraz. A samo se pobjedama gradi pobjednički mentalitet.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Slažem se, pobjedama se stvara pobjednički mentalitet, imali smo prilike, nismo ih iskoristili. Pobijediti je lijepo, uvijek, i na haklu i na treningu, ali radije bih izgubio u neslužbenoj, nego u službenoj utakmici. Pripremamo se za Superkup u Maksimiru, i to je to.", kazao je uvijek dobro raspoloženi Krovinović.

A onda je došao Ivan Leko. I, nije bježao od pitanja, iskreno je odgovorio, praktički, na svako. Priznao je da je zadovoljniji igrom nego rezultatom ovog dvoboja.

"I kad igraš na karte, ne voliš gubiti, ali bolje sad, nego kad krene ono pravo. Ipak, zadovoljan sam s prikazanim, s voljom, šansama, nažalost ne i rezultatom.", rekao je Hajdukov trener i, kad već spominje karte, javno ih je i otkrio.

"Je, tih prvih 11 je blizu onom što ćemo igrati u Superkupu u Maksimiru."

Još malo o utakmici.

"Bili smo bolji, igrali smo protiv osvajača dvostruke krune u Sloveniji, bili su motivirani. Imali smo nekoliko dobrih situacija, ali dobro je vidjeti neke stvari, naučiti nešto. Isitina, velika je razlika između momčadi koja je igrala 60 minuta i one u zadnjih pola sata, ali to je normalno. Nažalost, neki su igrali na drugim pozicijama, što je šteta, ali sad smo u disbalansu. Ali, mislim da smo i tih pola sata bili bolji, imali smo svoje prilike. Ali, slažem se da je razlika između dvije momčadi postojala."

Na red je došao Nikola Kalinić, koji je napustio Hajduk, a koji je u nekim javim istupima kazao da mu je Leko rekao da ne računa s njim.

"Imali smo lijep i otvoreni razgovor. Zanimalo ga je kako ja to vidim. Rekao sam mu da igramo s jednom špicom, 4-2-3-1, špica je Marko, slažem ekipu oko Marka Livaje i to je to. Da nema Marka Livaje bila bi druga priča. On je uzeo nekoliko dana da razmisli i odluči, on je tako odlučio...Želim mu sreću, štogod radio dalje i nakon igračke karijere."

Postoji li mogućnost dogovora, Kalinićeva povratka, ako Hajduk do 20.srpnja ne dovede pojačanje?

"Mi smo otvoreno popričali, koja je njegova uloga, nije nitko nikome otvorio ili zatvorio vrata..."

Ima li Leko još dvojbi oko prve momčadi na startu sezone?

"Volio bih da se popunimo, ovo nije Hajduk koji ćemo gledati za nekoliko mjeseci. Radimo dobro, zadovoljan sam atmosferom i kvaliretom, ali momčad će biti drugačija za nekoliko tjedana i mjeseci.", kazao je iskreno Leko.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukOlimpijaIvan LekoFilip Krovinović

Ostale Vijesti