Lampard dovodi zvijezde PSG-a, no tu ne misli stati (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.12.19. | 16:23

Ljudi koji vode Chelsea ovog prijelaznog roka su ''pušteni s lanca''.

Za Svetog Nikolu ove godine Frank Lampard je dobio možda najbolji mogući poklon što se tiče profesionalne trenerske karijere.

Nije dobio klasičan poklon, već mogućnost da si ih sam priskrbi, odnosno kupi. Točno tri tjedna nakon završetka zabrane ulaznih transfera, engleski su se mediji raspisali o najnovijim željama Chelseajevog menadžera i klupske igračke legende.

Najnovija želja je PSG-ov dvojac veznjaka. Juilan Draxler svojedobno je bio najavljivan kao ''next best thing'' njemačkog nogometa i igrač koji će ostaviti trag u europskom i svjetskom nogometu kao nijedan reprezentativac Elfa još od Michaela Ballacka.

Kao izdanak jednog od najjačih inkubatora talenata Bundeslige, Schalkea 04, preko Wolfsburga je 2017. stigao na Park prinčeva. No na strahovito konkurentnoj platnoj listi prvo Unaija Emeryja, a zatim Thomasa Tuchela, nije se uspio nametnuti. Međutim ovaj plemeniti Nijemac i dalje je veoma tražen na tržištu. Spominjao se kao jedan od prinova nove, moćne berlinske Herthe u nastajanju, no on je sam zainteresiraniji za opciju igranja Lige prvaka. Naravno, čim prije.

Svjetski prvak iz 2014. bio bi opcija za pokrivanje ''rupe'' na lijevoj strani nastale odlaskom Edena Hazarda. Lampard je spreman dosta potrošiti ove zime, a vjeruje kako je sada već isprofilirao potrebe:

„Već dosta dobro poznajem svoje igrače, pogotovo nakon utakmica poput zadnje“, aludiravši na prilično šokantan poraz 0:2 od Southpamtona.

„Nakon briljantnih predstava kao što je bila ona protiv Tottenhama, sve je lako, svi su savršeni. Oni su savršeni igrači, ja savršen trener… No nakon Southamptona je druga priča, i tad se vide neke stvari koje su nužne da se vide kad-tad.“

Drugi igrač na kojeg je bacio oko jest Idrissa Gueye. 30-godišni centralni veznjak nema toliko razloga za nezadovoljstvo u Parizu, iako ga trenutno muči nezgodna ozljeda lože. Sve u svemu, bivši igrač Evertona mogao bi biti ''tvrđi orah'' što se tiče privoljavanja na transfer.  

Također, u nekim daljim primislima je i Phillipe Coutinho u slučaju da Bayern ne iskoristi opciju otkupa, no to bi bio popriličan šok. Bez obzira što bi Brazilcu Premiership, gdje je igrao do siječnja 2018., bio prirodno okruženje.

Također, Bluesi planiraju ući u utrku za Bena Chilwella, te jednu od najvećih ''riba u moru'' narednog prijelaznog roka, Jadona Sancha. Cijena koju će biti potrebno ispoštovati za potonjeg, kojem bi igranje u Londonu značilo povratak doma, procjenjuje se na čak 140 milijuna eura.

Evo kako bi prvih 11 Franka Lamparda moglo izgledati s najizvjesnijim akvizicijama nakon zimskog prijelaznog roka:

POVRATAK NA NASLOVNICU

POGLEDAJTE PONUDU GERMANIA SPORTA

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Idrissa GueyeJulian DraxlerPhilippe CoutinhoJadon SanchotransferiFrank LampardChelseaPSG

Ostale Vijesti