Foto: Action Images
Foto: Action Images

Kulenović zabio počasni gol u potopu Rijeke kod AZ-a (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.10.20. | 22:52

Neugodan poraz za Rožmanove momke.

Nakon što je u prvom kolu Europske lige tijesno, u sudačkoj nadoknadi poražena od Real Sociedada, Rijeka je u drugom kolu upisala novi – puno uvjerljviji poraz. U nizozemskom Alkmaaru domaćin je s neugodnih 4:1 slavio protiv drugog hrvatskog predstavnika i ostao jedina momčad u skupini s maksimalnih šest bodova.

Kola su krenula nizbrdo već u petoj minuti utakmice. Posljednji igrač u obrani Riječana, Darko Velkovski, zaspao je i krivo procijenio let duge lopte i dopustio Koopmeinersu da mu pobjegne. Stoper „Bijelih“ nesmotreno ga rušu, sudac Ivanov opravdano pokazuje na bijelu točku koju realizira kapetan domaće momčadi.

Gol Koopmeinersa pogledajte OVDJE

Nedugo potom imala je momčad Simona Rožmana veliku priliku za izjednačenje, Daniel Štefulj je uputio odličan centaršut na peterac, kapetan Franko Andrijašević je najbrži i najsnalažljiviji, ali vratar sjajno intervenira.

U 20. minuti već se dalo naslutiti kako ovo definitivno nije večer „bisera s Kvarnera“. Domaćin stiže do povećanja vodstva nakon nove greške cjelokune Rijekine defanzive, a poglavito Escovala koji se „nagutao prašine“ prebrzog Gudmundssona koji izlazi jedan na jedan sa Nevistićem i zabija za 2:0.

Gol Gudmundssona pogledajte OVDJE

Nisu se Riječani naigrali do kraja prvog poluvremena, štoviše u drugom su krenuli jednako loše jer već nakon šest minuta nastavka stiže novi hladan tuš.

Nizozemci su odigrali brzu kontru, Jesper Karlsson je bio najhitriji, vara Escovala i zabija u Nevistićev suprotni kut za velikih 3:0.

Nije tu bio kraj, nažalost po navijače kluba s Rujevice. Već devet minuta kasnije stiže i četvrti gol te potpuni potop, a po drugi se put u strijelce upisao Islanđanin Gudmundsson, dok je asistent bio Koopmeiners.

Gol Karlssona pogledajte OVDJE

Drugi gol Gudmundssona pogledajte OVDJE

Do kraja utakmice uspjela je Rijeka tek ublažiti poraz nakon odlične kombinacije asistenta Lončara i strijelca Sandra Kulenovića koji poentira u 72. minuti.

Sve u svemu, loša partija Rijeke prožeta greškama prvenstveno u obrani i jako dobra igra momčadi iz Alkmaara te potpuno zaslužena pobjeda.

Gol Kulenovića pogledajte OVDJE

U istoj skupini, Napoli je u gostima slavio kod Sociedada 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Politano.



Tagovi

Sandro KulenovićDarko VelkovskiSimon Rožman

Ostale Vijesti