Kuda Barca - tuda i Real, gdje Madriđani - tamo i Katalonci: Nova borba vječnih rivala za draguljem Jorgea Mendesa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.09.15. | 13:04

Ne vole se, a ruku na srce, ne mogu jedni bez drugih.

Teško je pobrojati sve igrače koji su bili u središtu 'borbe' oba španjolska giganta Reala i Barcelone. Kada god jedan od njih pokaže i najmanji interes za jednim od dijamanata na tržištu, nakon samo par tjedana, ponekad i dana, na svjetlo dana izađe informacija kako je i veliki konkurent u ozbiljnom 'lovu'.

Tako je bilo s Neymarom prije dvije godine, ovog su ljeta u središtu 'sukoba' bili Danilo i Gerson, a prava nas borba tek čeka – Paul Pogba.

No, prema navodima katalonskog Sporta, slično bi trebalo biti i sa Rubenom Nevesom, 18-godišnjim veznjakom Porta. Veliki interes za njegovim dovođenjem pokazala su oba španjolska velikana, a to previše ni n čudi s obzirom da je riječ o novom velikom talentu čuvene Portove 'nogometne tvornice' i nasljednikom Deca i Joaoa Moutinha.

Na samom startu svoje avanture u prvoj momčadi Porta srušio je dva rekorda – postao je najmlađi igrač koji je zabio pogodak u portugalskoj Primeiri (17 godina i 155 dana), a postao je i najmlađi igrač koji je debitirao u prvenstvu. Naravno, to su podaci koji ne mogu promaknuti Perezu i Bartomeu, predsjednicima Reala i Barcelone.

Zanimljivo, o Nevesovoj karijeri brine superagent Jorge Mendes koji se, prema navodima španjolskim medija, u posljednje vrijeme pomalo distancirao od madridskog kluba zbog slučaja Davida De Gee i njegovog propalog transfera iz Uniteda na Santiago Bernabeu.

Bilo kako bilo, Nevesu ugovor istječe u ljeto 2017 godine, a izlazna klauzula mu je postavljena na 40 milijuna eura. Sitniš za Katalonce i Madriđane...

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Real MadridBarcelonaJorge MendesRuben Neves

Ostale Vijesti