Sanjin Strukić/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL

Krizmanić za Germanijak: "Ozljede su me unazadile, ali našao sam svoj put"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 04.01.24. | 11:28

Nogometaš kojem su tepali da je "mali Modrić" okrenuo je ovih dana novu stranicu u karijeri. Za Germanijak je ispričao o prvim dojmovima u Slovačkoj i svojim razmišljanjima nakon problema zbog ozljeda koje su usporile karijeru

Tomislav Krizmanić (22) novi je član Spartaka iz Trnave. Možda i nije neka vijest koja će odjeknuti, ali onima koji ga poznaju bilo je jako drago to čuti. Nakon Scila i Haribda, karijera za koju bi prije par godina mnogi u Maksimiru stavili ruku u vatru da će biti pisana zlatnim slovima dobila je novo poglavlje. Poslije Dinama, Rudeša i Croatije iz Zmijavaca - Krizma je dobio priliku da se vrati na scenu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Zadovoljan sam. Ljudi su me pratili, izrazili su želju da me dovedu i to mi je bilo jako bitno da osjetim povjerenje. Bio sam u prosincu par dana u Trnavi i sada smo riješili sve detalje”, javio se Tomislav Krizmanić odmah po potpisu ugovora.

Krizma je dijete Dinama. Zagrepčanin koji je stasao u Maksimiru cijeli svoj život. Bio je član legendarne juniorske generacije “fakina”, pod Bjelicom je upisao prvi seniorski nastup za Dinamo ali onda je sudbina umiješala svoje prste. Križni ligamenti otkazali su poslušnost i Krizmanić se izgubio.


“Unazadila me te ozljeda. Poprilično. Tražio sam se neko vrijeme, otišao u Rudeš gdje sam bio godinu dana na posudbi kao igrač Dinama ali onda sam shvatio da trebam raskinuti s matičnim klubom i tražiti svoj neki put”.

Ostao je još neko vrijeme u Rudešu pa dobio upit iz Zmijavaca. Nije previše razmišljao jer je osjetio da treba okrenuti novi list.

“Prvo mi se dogodio šok zbog ozljede. Ukinuta je u međuvremenu B momčad i imao sam osjećaj razočarenja jer sam shvatio da nestaju dječački snovi da zaigram za Dinamo. OK, imao sam taj debi ali nije sve išlo onako kako sam se nadao. Javili su se iz Zmijavaca a meni je trebao kontinuitet i možda više od toga jedan odmak od Zagreba. Da se u novoj sredini vratim nogometu. Ispala je dobra odluka”, objašnjava nam Krizmanić koji je nakon odlične polusezone dobio poziv iz Slovačke.


“Brzo smo se dogovorili oko uvjeta. Svjestan sam kako se priča mora graditi iz početka i da je ovo stepenica više u odnosu na ovo sada. Riječ je o klubu koji je igrao u skupini Konferencijske lige u ovoj sezoni, treći su u prvenstvu, živi u Kupu… Ambicija mi je da se ustalim u ekipi. Među mlađima sam i trebam se što prije nametnuti treneru i stožeru pa s vremenom nadam se postati nositelj igre”, skroman je Krizmanić koji je očito odrastao preko noći, naoružao se strpljenjem i ide korak po korak.

“Atmosfera u gradu je odlična. Imaju veliku navijačku bazu, ugođaj me dojmio i na meni je da vratim povjerenje”.

Prošlo je vrijeme novogodišnjih želja i odluka. Kod Krizmanića bila je samo jedna…

“Ma samo zdravlja. Kada prođeš ovo što sam prošao, onda ti je jasno što je najbitnije. Imao sam problema i sada je jedino važno da igram nogomet i uživam u njemu. Sve ostalo će doći samo po sebi. Nikakvi dugoročni ciljevi i planovi ne postoje. Imam loptu, teren i priliku. I zdrav sam. To je sve što sam tražio, to je sve što trebam”.

Redovito prati Dinamo

“Možda nisam dobio priliku, ali uvijek ću biti njihov navijač. Drago mi je što su prošli kroz te krize koje su ih pratile. Možda malo šepaju, ali to je prolazna faza. Prvenstvo je dugo, vjerujem da će završiti onako kako se svi nadamo”.

Na transferu su čestitali mnogi. Joško Gvardiol objavio je na Instagramu čestitku. Javili su se mnogi suigrači i poželjeli sreću. Dalo je to još malo na samopouzdanju našem sugovorniku koji je svjestan kako njegova priča nije otišla u smjeru kojem su svi očekivali, ali da je dobio još jednu priliku.

“Pitaju me je l' bi išta promijenio. Ne živim u prošlosti jer ne postoji način da je promijenim. Gledam samo i isključivo prema naprijed. Bilo je kako je bilo, ojačalo me i idem svojim nekim putem. Pa ćemo vidjeti gdje će me to odvesti”, zaključio je Tomislav Krizmanić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Tomislav KrizmanićSpartak TrnavaGNK DinamoJoško Gvardiol

Ostale Vijesti