Action Images
Action Images

Krije li se među ovim reprezentacijama "dark horse" prvenstva?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 17.05.21. | 18:28

Osam reprezentacija bi moglo iznenaditi.

Europsko prvenstvo u nogometu je pred vratima. Zlatko Dalić objavio je popis 26 igrača koji bi trebali otputovati u kamp u Škotskoj i imena još osmorice koji su dobili pretpoziv. Za dva tjedna, 1. lipnja, Dalić će objaviti konačni popis putnika u Englesku i Škotsku u kojima igramo prvu fazu natjecanja, a nadamo se da ćemo u Londonu ostati i duže.

Svjetske kladionice, pa tako i Germania Sport, Hrvatsku ne vide među užim krugom favorita za naslov. No, nisu nas vidjeli ni prije tri godine u Rusiji...

Najuži favoriti za naslov prvaka Europe su Engleska, Francuska, Belgija, Španjolska, Njemačka, Portugal, Italija i Nizozemska.

Odmah iza Hrvatske, na 10. mjestu favorita nalazi se reprezentacija Danske s tečajem na naslov prvaka od 35. Danska ima nekoliko klasnih igrača koji igraju u najjačim europskim klubovima poput Kaspera Schmeichela (Leicester), Simona Kjaera (Milan), Thomasa Deleneyja (Borussia Dortmund), Christiana Eriksena (Inter), Pierre Emilea Hojbjerga (Tottenham), Martina Braithwaitea (Barcelona), Yusufa Poulsena (RB Leipzig) i drugih...

Danska na Euru igra u prolaznoj skupini s Finskom, Belgijom i Rusijom i nadaju se novom prolazu grupe na velikim natjecanjima, a možda i reprizi 1992.

Tečaj na Dansko osvajanje Eura iznosi 35.

Slijede ih Ukrajina i Turska na čije osvajanje naslova Germania nudi tečaj 50. Dvije tradicionalno jake reprezentacije s igračima pretežito iz domaćih liga, ali i nekoliko jakih internacionalnih imena. Glavna zvijezda Ukrajine je Oleksandr Zinčenko iz Manchester Cityja, a Turske Hakan Calhanoglu iz Milana. Ukrajina je u grupi s Austrijom, Nizozemskom i Sjevernom Makedonijom, a Turska s Italijom, Švicarskom i Walesom. Obje reprezentacije favoriti su za prolaz u drugi krug. A ako prođu, onda je sve moguće...

Kvote za osvajanje naslova prvaka Europe pronađite OVDJE.

Još manje šanse daje se Rusiji i Švicarskoj. Tečaj na njihovo osvajanje iznosi 70. Ruska reprezentacija je gotovo u potpunosti sastavljena od igrača iz domaće lige. Tek najveće zvijezde Aleksandr Golovin (Monaco), Aleksey Miranchuk (Atalanta) i Denis Cheryshev (Valencia) igraju u inozemstvu. Švicarci su pak dosta raštrkani po Europi, ima ih dosta u Bundesligi, Ligue 1, Premiershipu, a imamo dvojicu i u HNL-u (Mario Gavranović bi se trebao naći na popisu Vladimira Petkovića, Josip Drmić je prilično upitan).

Obje reprezentacije nalaze se u prolaznim skupinama (vidi Tursku i Dansku), a posebno za Švicarce mislimo da bi mogli biti prilično iznenađenje.

Kvote za osvajanje naslova prvaka Europe pronađite OVDJE.

Za kraj, ostavili smo Austriju, Poljsku i Švedsku, države na čije osvajanje naslova tečaj iznosi 80. Poljska i Švedska nalaze se u istoj skupini (E). Poljaci imaju respektabilan kadar kojeg naravno predvodi ponajbolji napadač današnjice Robert Lewandowski, a tu su i jako dobri napadači Arkadiusz Milik, Krzysztof Piatek, onda nekoliko igrača iz Premiershipa, a obranu im predvodi talijanska kolonija na čelu s Kamilom Glikom i vratarom Wojciechom Szczesnyjem.

Rekli bismo da su Poljaci jedna od najpodcjenjenijih reprezentacija na Euru.

Kvote za osvajanje naslova prvaka Europe pronađite OVDJE.

Švedska je još jedna respektabilna reprezentacija za koju se tečaj od 80 možda ipak čini previsokim. Iako bi im se šanse povećale da je u kadru Zlatan Ibrahimović, Šveđani i dalje imaju jaki karad s nekoliko odličnih imena, poput Marcusa Berga i Alexandera Isaka u napadu, Dejana Kuluševskog i Emila Forsberga u vezi, sve do neuništivih Andreasa Granquietsa, Mikaela Lustiga i Victora Lindelofa u obrani.

Austrijanci, izuzev Davida Alabe i Marcela Sabitzera nemaju neka pretjerano zvučna imena u kadru, no odlične igre u Ligi nacija potvrdile su njihovu ozbiljnost.

Kvote za osvajanje naslova prvaka Europe pronađite OVDJE.


Tagovi

EUROEuro2020Europsko prvenstvo u nogometu 2020

Ostale Vijesti