Action Images
Action Images

Germania tečajevi: Pet reprezentacija najuži favoriti za osvajanje Europskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 14.05.21. | 12:37

Još tri ulaze u širi krug favorita.

Do početka Europskog prvenstva u više država ostalo je manje od mjesec dana. Jučer su izašli tečajevi za osvajanje europskog naslova. Hrvatska se od 24 reprezentacije nalazi na devetom mjestu, no razlika između tečaja na Vatrene (30) i sedmog favorita Italije (12) je prilično velika.

Tečajeve za osvajanje Europskog prvenstva možete pronaći OVDJE.

Je li takav tečaj realan ili podcjenjivački, s obzirom na to da na Euro dolazimo kao viceprvak svijeta procijenite sami, a možda vam može pomoći i naša jučerašnja analiza:

USKI KRUG FAVORITA

Sve u svemu, od 24 reprezentacije, kao najveći favoriti nameću se dvije države: "domaćini" Englezi i aktualni svjetski prvaci Francuzi.

Englezi su domaćini pod navodnicima jer Gordi Albion ima mogućnost da, ako osvoji Grupu D i kasnije dođe do finala, šest od sedam utakmica odigra na Wembleyu. Englezi bi u tom slučaju tek četvrtfinale igrali na Olimpijskom stadionu u Rimu. No, Engleska prvo mora osvojiti grupu s Hrvatskom, Škotskom i Češkom, onda proći osminu finala, pa rimsko četvrtfinale (u kojem bi ih mogla čekati i Italija) da bi na Wembleyu krenuli u konačni juriš na naslov.

Englezi imaju iznimno talentiranu, potentnu i jaku reprezentaciju koju predvodi kapetan Harry Kane. Iako im možda fali iskustva (najstariji igrači su im bekovi Kyle Walker i Kieran Trippier), kvalitete im ne manjka, imaju relativno laganu skupinu i otvoreni put prema finalu. Hoće li ga Gordi Albion dočekati tek drugi put u povijesti (jedino finale velikih natjecanja igrali su na domaćem terenu 1966. kada su osvojili svjetski naslov), vidjet ćemo u naredna dva mjeseca.

Tečaj na naslov prvaka Engleske iznosi 6.

Isti tečaj Germania Sport kladionica daje Francuzima. Aktualni svjetski prvaci imaju uvjerljivo najširi, a rekli bismo i najbolji kadar na ovom turniru. Uz svu tu silnu kvalitetu, počelo se nedavno špekulirati i o povratku Karima Benzeme u nacionalnu vrstu. Dakle, Francuzi imaju opravdani status favorita na ovom turniru. Nakon što se Svjetsko prvenstvo 2018. po mnogočemu uspoređivalo s onim 1998., tako se i ovaj Euro povezuje s onim 2000. Bit će zanimljivo vidjeti koga će sve Deschamp pozvati na Euro jer, ponavljamo, konkurencija je zaista strašna.

Francuzi se nalaze i u polufinalu druge Lige nacije, no završni turnir u Italiji čeka ih tek nakon Europskog prvenstva u kojem se, doduše, nalaze u skupini smrti s Portugalom, Njemačkom i Mađarskom.

Tečaj na naslov prvaka Francuske iznosi 6.

Treći kandidat za naslov je Belgija, momčad neizmjerne klase, no ova generacija nikako da dođe do konačnog iskoraka. Dva polufinala Svjetskih prvenstava, onda četvrtfinale Eura 2016 (poraz od Walesa 1:3), ispadanje na gol-razliku od Švicarske u Ligi nacija, pa sada i polufinale Lige nacija (igraju protiv Francuza u listopadu). Momčad koja u svojem kadru ima Romelua Lukakua, Kevina De Bruynea, braću Hazard, Thibauta Courtoisa i još čitav sijaset kvalitetnih igrača svakako spada u uži krug favorita za naslov.

Na Euru imaju relativno laganu grupu s Danskom, Finskom i Rusijom.

Tečaj na naslov prvaka Belgije iznosi 7

Četvrta i peta reprezentacija koje spadaju u najuži krug favorita za naslov su rekorderi s tri naslova Njemačka i Španjolska. Nijemci žele oprati gorak okus sa zadnjeg Svjetskog prvenstva u kojem su ispali u grupi, a u međuvremenu nisu uspjeli proći niti u druge krugove Liga nacija. No, Nijemci su Nijemci. Prepuni igrača Bayerna, Chelseaja, Leipziga, dvije Borussije. Veliki izazov predstavljat će im grupa s Francuskom i europskim prvacima Portugalom, a ako je apsolviraju, onda je sve moguće.

Slična je situacija sa Španjolskom. Furija je doživjela neuspjeh u Rusiji (ispadanje u četvrtfinalu od domaćina), nisu prošli grupu prve Lige nacije, druge jesu i igraju u polufinalu protiv domaćina završnog turnira Italije. Španjolci se svakako na ovom turniru žele vratiti na europski tron. Imaju možda i najslabiju grupu (Švedska, Poljska i Slovačka), a imena poput Morate, Torresa, Thiaga, Rodrija, Ramosa i De Gee garantiraju drugi krug.

Tečaj na naslov prvaka Španjolske i Njemačke iznosi 8.

ŠIRI KRUG FAVORITA

Aktualni prvaci i aktualni osvajači Lige nacija su pomalo podcjenjivački postavljeno na šesto mjesto favorita s koeficijentom 10. Kažemo podcjenjivački jer Portugal, osim što iza sebe ima rezultate, ima i odličan kadar. Napad im je strašan, Cristiano Ronaldo, Joao Felix, Bernardo Silva, Andre Silva, Diogo Jota, Goncalo Guedes, iza njih Bruno Fernandes. Defenzivni segment igre im se čini kao najslabije oružje, što se nije baš pokazalo kao točno u posljednje dvije Lige nacija... No, da bi obranili naslov prvo moraju proći skupinu smrti.

Tečaj na naslov prvaka Portugala iznosi 10

Za kraj, u šire favorite ubrajaju se Talijani (tečaj 12) i Nizozemci (13). Dvije velesile koje već neko vrijeme ne mogu do vrha. Talijani su posljednje finale igrali na Euru 2012., a Nizozemci na Svjetskom prvenstvu 2010. Obje reprezentacije propustile su Rusiju, no Nizozemci su dohvatili finale prve Lige nacija, a Talijani su prošli grupu druge. Obje reprezentacije imaju jaki kadar, ali ipak slabiji od ranije navedenih reprezentacija i opravdano ih se stavilo na začelje ove kolone.

Tečajeve za osvajanje Europskog prvenstva možete pronaći OVDJE.




ečaj na naslov prvaka Belgije iznosi 6.


Tagovi

europsko prvenstvo u nogometuEuropsko prvenstvo u nogometu 2020Germania Sport kladionicakladionica

Ostale Vijesti