Šime Zelić/PIxsell
Šime Zelić/PIxsell

Kreće Dinamov lov na lidera: Karte 'idu', Istra mora pasti, Riječane držati pod pritiskom!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 08:30

Modri će u nedjelju ugostiti jedinu momčad, koja im ove sezone nije zabila pogodak u HNL-u. Plan u borbi za naslov je kristalno jasan

"Svi na Istru", "Svi na Maksimir", poručuje službeni Dinamo, poručuju i navijači po društvenim mrežama, a informacije 's terena' govore o velikom interesu za utakmicu. Nedjelja bi u Zagrebu trebala biti ljetna, sunčana i topla, poljudski 'double' dodatno je probudio navijački puk pa nije čudno da su za utakmicu s Puljanima, koji ranije nisu izazivali neko posebno zanimanje dinamovaca, već 'otišli' neki sektori i na Zapadu i na Sjeveru. Štoviše, u petak je za tribinu Sjever ostalo tek 600-tinjak ulaznica. Dinamovi navijači žele ovaj naslov prvaka, žele ga i igrači, osvoje li ga, bit će slađi, jer je teži put. I svi su svjesni da u toj priči moraju dati sve od sebe. Igrači na terenu više nemaju alibi za prosipanje bodova i kikseve, navijači za nedolaske na stadion!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Istra je, nakon gustog ritma velikih utakmica, Dinamu protivnik po mjeri. Ne da nekoga omalovažavamo, već tako kažu običaju. Naime, Puljani koji su prijašnjih sezona znali Modre dobro namučiti, čak ih i pobijediti, ove sezone su potpuno sterilni. Istra je, uz Rudeš i Slaven Belupo, jedini klub, koji Dinamu nije uzeo ni bod. Ali je i jedini klub, koji još nije Dinamu zabio biti pogodak! Dvaput po 3-0 i jednom 1-0, ova zadnja bila je ona utakmica 'iskupljenja', nakon poraza od Lokomotive, na lošem travnjaku Drosine. Sve, dakle, ukazuje da Dinamo ne bi smio imati problema s Istrom, ali, čak i da su Puljani goropadniji, da su ove sezone nekakva 'crna mačka', Dinamo bi u ovoj utakmici imao samo jedan izbor; pobjeda! U nedjelju (17 sati) kreće Dinamov lov na lidera prvenstva. Nakon poljudskog Derbija jasno je da je Rijeka sad najveći suparnik, da Dinamo ima sve u svojim rukama i da mu naslov može preoteti samo momčad Željka Sopića.

Dinamo, dakle, zaostaje pet bodova za Riječanima, uz utakmicu manje i plan u borbi za naslov je kristalno jasan. Prvo, pobijediti u nedjelju Istru i staviti Riječane pod dodatan pritisak. Jer, oni igraju zadnju utakmicu kola, u nedjelju navečer, Jadranski derbi s Hajdukom. Dinamo bi se pobjedom u tom dvoboju primaknuo Rijeci na dva boda i počeo sve intenzivnije puhati za vratom. Detalj, koji smo već isticali, a koji može biti prednost ili nedostatak u toj borbi za naslov, ovisno kako ga tko doživljava, Rijeka sve utakmice do 33.kola igra u zadnjem terminu, u nedjelju navečer. Zaključno s derbijem protiv Dinama 5.svibnja. Naravno, načelno je svejedno kad i s kim igraš, ako želiš biti prvak, moraš sve pobijediti, no, pishološki može biti određeni teret igrati zadnju utakmicu, pogotovo ako najveći konkurent, u ovom slučaju Dinamu, pobijedi i približava se sve više. Vidjet ćemo kako će Rijeka reagirati u tim situacijama.

No, prije svega, iz Dinamova kuta, vidjet ćemo kakav je Dinamo! Sergej Jakirović ima sad sve preduvjete da do kraja prvenstva više nema nikakvih alibija. Dvije pobjede protiv Hajduka donijele su dodatan 'druk', na ljestvici ima ugodnu situaciju i sam je kovač svoje sreće, a u momčadi svakim danom ima sve više igrača na koje može računati. Dosad je sve bilo 'spašavanje', ali od nedjelje i Istre kreće lov na Rijeku i na vrh HNL-a. Dinamo tako mora i izgledati na terenu!



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićIstra 1961HNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti