Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamu se vraća još jedan igrač, a mladi veznjak bit će spreman za Rujevicu!?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 12:00

Marko Rog se vratio na teren, a Sergej Jakirović svakim danom ima sve više igrača na raspolaganju

Povratak Marka Roga na travnjak, ostao je možda i nepravedno u sjeni svih događaja na poljudskom Derbiju u polufinalu Kupa. Ušao je Rog u samoj završnici, odigrao nekoliko minuta, naravno, bez posebnog učinka, ali odlična je to vijest za Sergeja Jakirovića u kontekstu onoga što čeka Modre do kraja sezone. Teško je, naravno, predvidjeti koliko će Rog, nakon duge stanke, moći konkretno doprinijeti Modrima u završnici utrke na dva trofeja, međutim, dovoljan je i jedan potez, jedna utakmica, koju može presuditi da njegov povratak bude još bolja vijest. Rog je odličan dečko, profesionalac, pozitivac i samim time već je dobra stvar za Sergeja Jakirovića. A još ako nešto i odigra...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, nije Rog jedini, koji vraća osmijeh na lice Dinamovu treneru. Naime, vraća mu se još jedan igrač, pomalo zaboravljen, ali igrač, koji također može pomoći u rotaciju do kraja sezone, pogotovo na krilnim pozicijama, gdje Jakirović uvijek ima najviše dvojbi. Radi se o Mahiru Emreliju, koji se ozlijedio još na početku priprema i čitavo je proljeće izvan stroja. Već je neko vrijeme u punom treningu, Emreli je sad potpuno zdrav i mogao bi konkurirati već za nedjelju utakmicu protiv Istre 1961 (17.00 sati). Emrelijev je učinak u prvom dijelu sezonu, definitivno, bolji od dojma, zabio je čak pet pogodaka uz pet asistencija, a svoju najbolju utakmicu odigrao je baš protiv Istre u Puli, kad je u pobjedi 3-0 bio i strijelac i asistent.

Ali, ni to nije sve! Uskoro bi se Jakiroviću trebao vratiti još jedan igrač, čiji se povratak iščekuje otkad se ozlijedio. Luka Stojković, mladi veznjak, krilo, štogod igrao, ozlijedio je koljeno na zagrijavanju, nakon samo jedne utakmice u Dinamu. Njegov potencijal i igračka kvalitete nedostajali su Dinamo tijekom sezone, više su ga puta svi u Maksimiru prizivali, no, po svemu sudeći, dobit će ga u najvažnijem trenutku sezone. Stojković već trenira s momčadi, još se 'libi' duela, za svaki slučaj, ali oporavak je prošao besprijekorno, savršeno. Stojković treba proći još jednu kontrolu, valjda rutinsku i ako nalaz bude prema očekivanjima, mogao bi za desetak dana biti u kadru za neku od utakmica. Možda ne za Varaždin 17. travnja, realnije je očekivati ga tjedan dana kasnije protiv 'njegove' Lokomotive, no, taj bi teren u Kranjčevićevoj, s obzirom na broj ozljeda na njemu, možda bilo bolje izbjeći. Ali, u svakom slučaju, trebao bi biti spreman za veliki derbi na Rujevici 5. svibnja. Naravno, kao i kod Roga, pitanje je forme i koliko može ponuditi nakon duge pauze, ali, imati takvog igrača i za 'epizodnu rolu', svakako je bogatstvo.

Izvan stroja su i dalje Danijel Zagorac i Moreno Živković, koji bi za 10-ak dana mogli biti spremni te Dino Perić i Lukas Kačavenda za koje je sezona završila, njih ćemo u punom treningu gledati tek na pripremama.



Tagovi

GNK DinamoMahir EmreliSergej JakirovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti