Kovačev Bayern šokirao Gotze junior, nastavlja se crni niz Schalkea (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.09.18. | 22:27

Odigrane su četiri utakmice petog kola Bundeslige.

Peta prvenstvena utakmica donijela je prvi kiks Nike Kovača na klupi Bayern Munchena.

Bavarci su na svom terenu dočekali Augsburg koji se pokazao kao tvrd protivnik koji im je otkinuo bod u posljednjim minutama utakmice.

Očekivano su domaćini na Allianz Areni uspostavili dominaciju posjedom, koja se ogledala i u konačnoj statistici gdje su u konačnici uputili 10 udaraca u okvir gostujućeg vratara Luthea.

Jedan od najboljih pojedinaca u dresu momčadi sa Sabener Strasse bio je preporođeni Renato Sanches koji je uputio nekoliko opasnih udaraca uz par solo prodora kojima je 'razgrtao' protivničke igrače.

Ipak, domaćini su se dobro branili sve do drugog poluvremena, kada je u trećoj minuti nastavka Serge Gnabry prošao kroz srce obrane Augsburga i asistirao za Arjena Robbena. Nizozemac je uzeo vremena da se namjesti i nacilja nebranjeni prostor vratara Luthea i poentira za 1-0.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/xtYCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kasnije je u igru ušao i Franck Ribery koji je postigao pogodak u 83. minuti. Međutim, asistent Thomas Muller bio je u ofsajdu te je sudac opravdano poništio pogodak.

I kada se očekivao kraj uz eventualno povećanje prednosti domaćina – šok za Bavarce.

Nakon ubačaja iz kornera vratar Manuel Neuer zaplivao je u prazno te je lopta došla do Gouweleeuwa. Nizozemac pokušava volejem poentirati, ali nije dobro zahvatio loptu, ali njegov pokušaj ispravlja 20-godišnji Felix Gotze koji prsima gura loptu u mrežu za vrijedno izjednačenje.

Felix je mlađi brat puno poznatijeg Marija, koji je svojedobno u paketu došao u Bayern sa starijim bratom, da bi se ovog ljeta priključio Augsburgu.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/1VYCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Schalke je u gostima poražen od Freiburga minimalnim rezultatom, a jedini strijelac na utakmici bio je Niederlechner u 52. minuti. Peta je ovo utakmica i peti poraz u prvenstvu Rudara koji tako nastavljaju veliku rezultatsku i igračku krizu ove sezone.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/ZtYCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Hoffenheim Andreja Kramarića je sa 3-1 u gostima bio bolji od Hannovera, a hrvatski nogometaš je u igru ušao u 65. minuti, ali se nije upisao u strijelce. Za pobjedničku momčad zabijali su Brenet (20'), Kaderabek (49') i Belfodil (90+4'), dok je jedini gol za domaće zabio Fullkrug iz jedanaesterca (55').

Ranije danas, istim rezultatom Werder je na svom terenu pobijedio berlinsku Herthu. Goolove za domaćine iz Bremena zabili su Harnik (11'), Veljković (45') i Kruse iz penala (66'), dok je Dilrosun (53') ublažio poraz gostiju.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Niko KovačArjen RobbenRenato Sanches

Ostale Vijesti