REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Korejci u samom finišu stigli do pogotka i ovjerili prolazak u osminu finala!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 18:00

Veliki preokret u Dohi

Nije to bila najsadržajnija nogometna utakmica na svijetu i na koncu su nogometaši Južne Koreje u samom finišu uspjeli stići do pobjede koja je označila prolazak dalje.

Korejcima je trebala pobjeda kako bi se doveli u poziciju da prođu dalje. I na cijelom je turniru djelovalo kako sastav Paula Benta nema dovoljno kvalitete za takav podvig. Vidjelo se da igrači Južne Koreje imaju i motiva i želje, ali da su isto tako skromni kvalitetom, ali i nogometnom idejom na travnjaku.

I već su se u šestoj minuti našli u rezultatskom minusu. Dalot je probio desnu stranu, dojurio u kazneni prostor Korejaca pa onda naciljao natrčalog Ricarda Hortu koji je napao prostor prve stative i zavukao loptu u mrežu za 1:0.

Takvo otvaranje leglo je kao naručeno za taktičara na klupi Portugala Fernanda Santosa koji je mogao narediti povlačenje u blok i čekanje prilike iz kontranapada.

Odgovorila je Koreja u 17. minuti, Son je izveo korner, ali je strijelac Kim bio u ofsajdu.

No onda su 12 minuta kasnije Korejci ipak stigli do izjednačenja. Son je izveo još jedna korner, lopte se u gužvi odbila od leđa Cristiana Ronalda dao Yong-Gwona koji zabija za 1:1.

Zatim je Ronaldo, gladan pogodaka, ušao u seriju promašaja. Prvo je u 32. minuti izašao jedan na jedan s vratarom, pucao vanjskom, ali mu je vratar Kim obranio.

Prije poluvremena je još imao jedan zicer, Vitinha je pucao, Kim odbio točno na glavu Ronalda koji loptu šalje u gol-aut iz izgledne prilike.

Portugal se osjetno povukao u drugom dijelu, a Korejci su navaljivali. I onda konačno u 90. minut stigli do pogotka. Novi korner, ovog puta portugalski, otvorio je kontranapad koji je pogotkom okončao Hwang Hee-Chan. Za slavlje Koreje i nevjerojatan prolazak u osminu finala.

Južna Koreja – Portugal 2:1.

Doha. Stadion: Eudcation City.

Sudac: Facundo Tello; pomoćnici: Ezequiel Brailovsky i Gabriel Chade (svi Argentina).

Strijelci: 0:1 Horta (5., Dalot), 1:1 Young-Gwon (27.), 2:1 Hee-Chan (90., Son).

Žuti kartoni: Kang-In, Hee-Chan (J. Koreja).

Crveni kartoni: /.

Južna Koreja (4-2-3-1): S-G. Kim - M-H. Kim, K-W Kwon, Y-G. Kim, J.S. Kim - Jung. Hwang - Kang Lee, Jae Sung Lee (od 66‘ Hwang), Son - Cho

Portugal (4-3-1-2): Costa - Dalot, Pepe, Dias, Cancelo - Nunes (od 65‘ Palinha), Neves (od 65‘ Leao), Vitinha - Joao Mario, Ronaldo (od 65‘ Andre Silva), Horta



Tagovi

Južnokorejska nogometna reprezentacijaPortugalska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti