ALBERT GEA/Action Images
ALBERT GEA/Action Images

Konačni kraj: Aguero se u srijedu oprašta od Barcelone i nogometa

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 21:18

Očekivanu potvrdu kraja karijere je objavila dobro upućena Marca

Trebala je to biti samo još jedna u nizu utakmica La lige.

Sraz Alavesa i Barcelone, do jednog trenutka obilježen mučenjem Ronalda Koemana i njegove jedanaestorice na terenu, odjednom je postao posve nebitan jer se na terenu usred utakmice srušio Agueri tražeći zamjenu jer je osjetio bol u prsima. Uz pomoć liječničke službe je napustio teren, vjerojatno ne sluteći kako je odigrao posljednje minute profesionalnog nogometa.

Nakon inicijalnih procjena kako će se Aguero “odmarati” do tri mjeseca, odlučeno je da bi pauza mogla potrajati i dulje. Onda je u priču ušla glasina kako bi Kun mogao prekinuti karijeru. Nažalost, ona se pokazala istinitom, i Sergio Aguero je odlučio loptanju reći zbogom. Uostalom, nemile scene s Parkena u Kopenhagenu gdje se srušio Christian Eriksen sigurno nisu pomogle, pa su liječnici sugerirali Argentincu da se povuče s terena.

Aguero je taj savjet poslušao i prelomio odluku. Njegova nogometna karijera je gotova, a kako je danas za Radio Marcu izjavio Emilio Perez, oproštajna ceremonija za brzonogog Argentinca je na rasporedu već u srijedu.

Podsjećamo, poznato novinarsko lice s Pirineja, ono Gerarda Romera je još ranije objavilo na društvenim mrežama kako su doktori donijeli konačnu odluku, no Rafa Yuste, jedan od djelatnika s Nou Campa je opovrgnuo takav epilog naglasivši kako će liječnici promatrati Argentinca još neko vrijeme prije nego li donesi konačnu odluku.

Sad je ta odluka stigla, čeka se srijeda kada će čudesni napadač stati pred novinare i službeno objaviti kraj svoje karijere.

Otako je stigao u Barcelonu ovog ljeta, Kun je odigrao svega pet utakmica uz jedan postignuti pogodak, i to protiv Real Madrida u posljednjem El Classicu. Uz srčane probleme koje je Aguero već otprije imao, Kun je imao i peh s ostalim povredama. Čim je stigao u Barcelonu ozljedio je list, pa je tako epizoda u dresu Barce ostala nedorečena.

Prava šteta što ga nismo barem jednom vidjeli u klupskom dresu s najboljim prijateljem Messijem. Uostalom, zbog toga je i doveden iz Manchester Cityja, ali život očito za Aguera ima neke druge planove.


Tagovi

Sergio AgueroBarcelonaLionel MessiAlavesManchester CityNou Camp

Ostale Vijesti