Konačan rasplet: RNK Split je i bez administracije najgora momčad lige, Cibalia preživljava!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.05.17. | 21:46

Cibalia je protiv Lokomotive izborila bod, dok je Split od rezervne momčadi Osijeka poražen kod kuće...

Otklonila se i posljednja dvojba u ovosezonskom izdanju Prve HNL, ona o poretku na samom dnu!

Večeras su se u isto vrijeme susreli Cibalia i Lokomotiva u Vinkovcima te RNK Split i Osijek u splitskom Parku mladeži kako bi se pokušali praviti da Split nije novopečeni trećeligaš odlukom Komisije o licenciranju, te sportskim nadmetanjem pokušali izboriti (ili potvrditi) ostanak u Prvoj HNL.

Cibaliji je u sudaru s Lokomotivom bio dovoljan i bod, a upravo su to i izborili. Lokomotiva je prepala domaću publiku tako što je stigla u vodstvo golom Doležala u 21. minuti, ali stvari je izvukao pulski as iz rukava u nebesko plavom dresu, Baša, koji je zabio za 1:1 u 76. minuti. Taj rezultat potvrdio je da je RNK Split najgora momčad lige, koja ni u ovoj „odlučujućoj“ utakmici nije uspjela postići pogodak rezervnoj ekipi Osijeka.

Međutim, i ovi igrači koji su istrčali na Parku mladeža u dresu Osijeka već su mislima na odmoru, pošto su izgubili svaku šansu za trećim mjestom još prošlog vikenda. Unatoč tome, uspjeli su slaviti golom Kneževića u 90. minuti. Split, momčad koja je u čitavoj polusezoni zabila ravno dva pogotka i tek triput remizirala, dok je u čitavoj sezoni zabila 12 golova, seli u niži rang, koji će – odlukom Komisije za licenciranje – biti Treća liga. Za prvoligaški nogomet na Parku mladeži više mjesta nema, dok će Cibalia u kvalifikacije s najboljom drugoplasiranom momčadi Druge HNL.

Tužna realnost hrvatskog nogometa.

Rezultati by SofaScore

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Cibalia

Ostale Vijesti