Kome treba De Gea? Keylor Navas i službeno najbolji golman u Primeri

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 23.10.15. | 09:01

Reprezentativac Kostarike primio je samo dva gola od početka prvenstva.

Real Madrid je tijekom cijelog ljeta u svoje redove mamio Davida De Geu, a posljednjeg dana prijelaznog roka ispao pomalo smiješan kada se transfer iz Manchester Uniteda nije dogodio. Želio je Florentino Perez dovesti barem jedno veliko pojačanje ovog ljeta, a nije ga uopće bilo briga što u svojim redovima već ima odličnog vratara.

Naime, Keylor Navas briljira od početka sezone. Kostarikanac je primio samo 2 gola u 8 kola Primere, a bez obzira što dio toga svakako može zahvaliti činjenici da ima sjajno složenu momčad koja generalno prima malo golova, statistika pokazuje da je i on od početka sezone na visokom nivou.

Statistički gledano, Navas je najbolji vratar ove sezone u španjolskom prvenstvu. Od 22 udarca prema njegovim vratima, samo su 2 završila u mreži što donosi postotak od 91,7% obrana. Isti postotak ima i Ivan Cuellar iz Sporting Gijona, ali on je ipak na drugom mjestu zbog manjeg broja udaraca prema vratima (11 udaraca/1 gol). Među 5 najboljih vratara tu su još i Jaume iz Valencije (23 udarca/4 gola, 85,2% obrana), Carlos Kameni iz Malage (33 udarca/7 golova, 82,5% obrana) te Jan Oblak iz Atletica (18 udaraca/4 gola, 81,8% obrana). Barcelonini golmani daleko su od one forme s početka prošlog prvenstva...

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Keylor Navas

Ostale Vijesti