Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley

Kome će odletjeti japanski Galeb? Liverpool i City već sada pripremaju teren za jednog od hit igrača Premier lige

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 09.09.23. | 19:30

Oduševljava svojim izvedbama posljednjih godinu dana te je potpuno jasno da će kroz godinu dana (a možda i manje) ostvariti najveći transfer nekog azijskog nogometaša u povijesti.

Na prste jedne ruke mogu se nabrojati nogometni fanatici iz Lijepe naše koji su znali za Kaoura Mitomu prije nego li je u ljeto 2021. postao novi igrač Brightona. Bio je to u najmanju ruku čudan transfer. Samo tri milijuna eura platili su ga Galebovi, s tim da je   tržišna vrijednost tadašnjeg igrača Kawasaki Frontalea bila tek 1.8 milijuna eura. Kako bi se lakše adaptirao na europski nogomet, odmah je poslan na posudbu u Royale Union SG, a Japanac je tamo od samog početka oduševio. U 29 nastupa skupio je osam pogodaka i četiri asistencije, stoga su mu u redovima engleskog prvoligaša odlučili prošle sezone dati priliku da pokaže svoje talente i na travnjacima Premier lige. I kako je pokazao...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

O Brightonu se lani pričalo kao hit klubu, a o Mitomi kao hit igraču. Doduše, nije bio jedini član Brightona kojeg su tako mediji tako okarakterizirali, ipak su tu s njim ‘žarili i palili’ Caicedo, Mac Allister, March, Trossard, Groß…

No, Mitoma je defitivino odigrao sjajnu prošlu sezonu, a u istom ritmu je nastavio i na početku nove. Dosad je skupio jedan pogodak i tri asistencije, a atomski Brighton, kojeg sjajno vodi Talijan De Zerbi, u ovom je trenutku, nakon četiri odigrana kola, na sjajnom šestom mjestu Premier lige.

Japanac je tako prije dvije godine na TM-u bio težak 1.8 milijuna eura. Danas? Danas je tržišna vrijednost ovog 26-godišnjaka čak 32 milijuna eura. Iako, taj vas iznos ne smije zavarati, Galebovi će na njemu sigurno puno više zaraditi ako se odluče na prodaju.


A iako im novaca ne nedostaje nakon nedavnog transfera Caiceda u Chelsea za 116 milijuna eura, nije nemoguće da već na zimu na adresu kluba sa samog juga Engleske stigne nova velika ponuda nekog od velikana. Naime, City i Liverpool već sada pripremaju teren za potenijalnu kupnju Mitome, a iako Klopp i Guardiola gaje različite stilove igre, Mitoma je prilagodljiv igrač koji bi se sasvim sigurno jako dobro uklopio i u Cityjevu tika-taku, odnosno Liverpoolov gegenpress.

Ako se nešto i ‘zakotrlja’ na zimu, odnosno ako japanski Galeb odleti prema Liverpoolu ili Manchesteru, sigurno je da će u Brighton i Hove doći nova velika isporuka funti. Jer, ako je Caicedo otišao za 116 milijuna eura, kako onda Mitomu pustiti za manje od 70 ili 80 milijuna eura?


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BrightonManchester CityLiverpoolPremier liga

Ostale Vijesti