REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Koliko još Tuchel i tko nakon njega? Bayern se već javio Hansiju, Zizou istaknuti kandidat, a Posebni velika želja

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 19.02.24. | 09:31

Zidane je bez posla otkako je napustio Real Madrid 2021.

Sudbina Thomasa Tuchela u Bayernu svijetla je kao nebo u ponoć. Nakon kiksa protiv Bochuma, svi se pitaju - koliko još Tuchel može biti na klupi rekordnih prvaka uz ovakve rezultate? Tuchel je upisao svoj treći uzastopni poraz na gostovanju kod Bochuma. Dayot Upamecano je isključen po drugi put u isto toliko susreta, u utakmici koju je obilježilo nekoliko prekida navijača. Taj rezultat ostavlja bavarskog diva osam bodova iza Bayer Leverkusena u utrci za naslov Bundeslige. Također imaju i zaostatak 1-0 protiv Lazija u Ligi prvaka, a kako sada stvari stoje, na rubu su da ostanu bez trofeja na svim frontovima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jasno, odmah mu se traže zamjene, a jedna od novijih i većih želja je Zinedine Zidane, ali poduzeli su se i neki konkretni koraci. Tako njemački mediji javljaju kako je Hansi Flick već kontaktiran.


Football Espana izvještava da bi Zidane mogao biti Tuchelov nasljednik. Zidane je bez posla otkako je napustio Real Madrid 2021. Medijski napisi su u prošlosti ukazivali na to da je Zidane razmišljao o poslu Didiera Deschampsa, izbornika Francuske, ali s obzirom na to da se to ne događa, mogao bi se odlučiti vratiti klupskom nogometu.

Drugi je kandidat Jose Mourinho. Special One je jedan od elitnih trenera koji je trenutno bez posla nakon što ga je prošlog mjeseca otpustila Roma. Posebni je trenirao u svim velikim europskim ligama osim Njemačke i Francuske i mogao bi se pokloniti prvoj ako mu se pruži prilika.

Treće ime je Xabi Alonso. Bivši veznjak ove sezone očarava u svakom pogledu zbog izvanrednog posla koji radi u Bayer Leverkusenu. On je jedan od glavnih razloga zašto je Tuchel trenutno na klimavoj stolici nakon deklasiranja Bayerna 3-0 prije 10-ak dana. No, Alonso neće nikuda prije kraja ove sezone, a i tada je moguće da ode na Otok, u Liverpool, gdje mu mjesto prepušta Jürgen Klopp, a Bavarcima spas treba puno prije.

Upravo se Klopp spominje kao jedan od kandidata za klupu Bayerna. Kad govorimo o Kloppu, bit će zanimljivo vidjeti bi li on bio voljan preuzeti posao u Münchenu, s obzirom na njegove veze u Dortmundu i na to da je najavio kako želi odmor kada sezona završi.

A postoji i povratnička opcija - Hansi Flick. Kovačev nasljednik na klupi Bayerna osvojio je sedam trofeja s Bayern Münchenom tijekom dvije godine. U istom razdoblju izgubio je samo sedam utakmica i tako postao trener s najviše bodova po utakmici u povijesti kluba. Flick je još uvijek rado spominjano ime u Bayernovoj hijerarhiji, s obzirom da je sporazumno napustio klub kako bi ostvario svoj san o treniranju njemačke reprezentacije. Put nije urodio plodom jer je prošle godine dobio otkaz, a sada je mogućnost za povratak u Bayern ogromna jer mu se klub navondno već javio kako bi 'ugasio vatru'. (eg)



Tagovi

BayernThomas TuchelZinedine ZidaneBundesligaReal Madrid

Ostale Vijesti