Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Koeman: "Morali smo se suočiti s Modrićem, Hrvati su zaslužili pobjedu"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 09:00

Nizozemski strateg nije krio razočaranje nakon završene utakmice.

Nizozemska je u Rotterdamu djelovala prilično jalovo. Iako je Oranje na odmor otišlo s minimalnom prednosti, fenomenalna Hrvatska je u idućih 65 minuta zabila četiri pogotka i nanijela novo razočaranje navijačima nizozemske reprezentacije.

"Dobro smo ušli, bili smo bolji i poveli. Jedanaesterac je sve preokrenuo. Nije bio odlučujući, ali odigrao je jako bitnu ulogu. To nismo smjeli dopustiti, bilo je to naivno. Bila je bitka, velika borba, ali oni su zaslužili pobjedu jer su na kraju bili bolji", rekao je, dodavši kako je jedno vrijeme sve išlo prema planu:

"Imali smo sjajnu postavku u prvom poluvremenu, ali morali smo se suočiti s protivnicima, morali smo se suočiti s Modrićem. On je bio jedan od ključnih igrača. Odigrao je zaista dobro.“

Pred Nizozemcima je sada dvoboj za treće mjesto.

"Uložili smo puno energije, ali nismo najbolje iskoristili našu izvedbu. Ovdje se radilo o bitci između dva podjednaka protivnika. Međutim, oni su bili pametniji, organiziraniji. Pitanje je zašto mi nismo. Hrvatska momčad je iskusnija, odigrala je puno velikih utakmica, to je činjenica. Teško je igrati protiv takvog protivnika. Imaju izvanredne igrače, mogu igrati 120 minuta na istoj razini. To je sjajna momčad, brončana sa Svjetskog prvenstva. Ne idemo sad na odmor, napravit ćemo sve da završimo Ligu nacija s pobjedom. Naravno da moramo poboljšati svoju igru"

Sve o utakmici Hrvatska - Nizozemska pročitajte u nastavku:




Tagovi

Final Four Lige nacija 2023nizozemska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaRonald Koeman

Ostale Vijesti