Klopp:"Ludi rezultat, dečki su letjeli", Ten Hag: "Bili smo neprofesionalni, ovo nas je suočilo sa stvarnosti"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.03.23. | 21:52

Datum 5. ožujka 2023. zauvijek će ostati urezan u sjećanje navijača Liverpoola i Manchester Uniteda. Danas je Liverpool Unitedu nanio poraz kakav nekoliko generacija Manchester Uniteda ne pamti. Najme, jedini takav poraz (0:7) u slavnoj povijesti kluba, Crveni su vragovi ostvarili prije 92 godine....

Liverpool je danas sa 7:0 razbio Manchester United čime je Crvenim vragovima nanio najveći poraz u 129-godišnjoj povijesti rivalstva ova dva kluba i izjednačio najteži poraz Uniteda u povijesti, a koji datira iz 1931. i 0:7 poraza od Wolverhamptona na Boxing Day.

Po dva pogotka zabili su Cody Gakpo, Dawin Nunez i Mohamed Salah, a posljednji je zabio Roberto Firmino. Šest od sedam pogodaka Redsi su zabili u nastavku utakmice....

"Ludi rezultat, vrhunska predstava od samoga početka. Najbolja predstava u dugo, dugo vremena. U svim segmentima bili smo odlični. Na najbolji smo mogući način otvorili drugo poluvrijeme, nakon ta dva gola dečki su letjeli. Bilo je jako teško igrati protiv nas. Imali smo, za razliku od prethodnih mjeseci, sve igrače na raspolaganju. Drago mi je i jer smo svima poslali poruku da smo još uvijek tu i da smo još uvijek 'živi. Moramo ovako nastaviti", rekao je nakon utakmice Jurgen Klopp.

Dvoboj je komentirao i pokunjeni trener Manchester Uniteda.

"Drugo poluvrijeme odigrali smo ispod svake razine. Nismo igrali kao momčad. Ne samo da sam ljut, nego i iznenađenj, pogotovo jer smo igrali dobro i pristup je bio dobar. Nismo se držali plana, izgubili smo razum. Nismo odradili svoj posao. To je bilo neprofesionalno. Ovo je bila naša najgora predstava u godini. U prošlosti smo pokazali da se možemo vratiti. Gubili smo teško od Brentforda i Manchester Cityja. Vratili smo se. Ovo nas je suočilo sa stvarnosti. Dobra poruka. Momčad je dovoljno jaka da se vrati iz ovoga. Trebamo se odmoriti i vratiti", rekao je Ten Hag.

Liverpool je ovom pobjedom skočio na peto mjesto, s tri boda i utakmicom manje od četvrtog Tottenhama. Manchester United je treći sa sedam bodova viška.

Pred Manchester Unitedom je prva utakmica osmine finala Europske lige protiv Betisa na Old Traffordu, a u prvenstvu idući vikend dočekuje Southampton, dok Liverpool gostuje kod Bournemoutha.



Tagovi

LiverpoolManchester UnitedPremier ligaErik ten HagJurgen Klopp

Ostale Vijesti