Klopp u tišini dovodi mladog reprezentativca Engleske za 36 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.02.20. | 13:12

Dok su oči giganata uprte prema najprominentnijim zvijezdama, Redsi imaju drugačiju politiku.

Kako stvari trenutni stoje, aktualni prvak Europe i skorašnji prvak Engleske, ovog bi ljeta mogao dovesti dva nova pojačanja.

Već smo ranije pisali o poodmakloj fazi pregovora uprave Redsa s njihovim kolegama iz RB Leipziga vezano uz Timu Wernera. Napadač njemačke reprezentacije naklonjen je klubu s Anfielda i vrlo skoro bi mogao put Otoka, a njemu bi se uskoro mogao pridružiti i jedan mladi reprezentativac Gordog Albiona.

Kako prenosi The Athletic, riječ je o Toddu Cantwellu, 21-godišnjem U21 reprezentativcu koji trenutno nosi dres fenjeraša Norwicha. Cantwell ordinira u veznom redu, u redovima 'Kanarinaca' drži pretežito lijevi dio veznog reda, ali može igrati i prednjeg te centralnog veznjaka.

Iako ga Transfermarkt trenutno procjenjuje na 15 milijuna eura, spomenuti izvor tvrdi kako će Norwich za njega tražiti 30 milijuna funti, odnosno 36 milijuna eura.

Cantwell se struci Redsa prvo svidio u debiju u Premiershipu, upravo na Anfieldu, a od tada ga pomno prate. Konačnu potvrdu o njegovim sposobnostima dobili su u međusobnom ogledu na Carrow Roadu, kada je Cantwell zaradio ocjenu 7,1 prema specijaliziranom statističkom portalu WhoScored. Bolju ocjenu kod poraženog domaćina (0:1) dobio je samo stoper Grant Hanley.

Iako su interes za mladićem pokazali i Tottenham te oba kluba iz Manchestera, The Athletic tvrdi kako branitelj naslova Lige prvaka intenzivirao pregovore odmah po završetku siječanjskog prijelaznog roka. Liverpool trenutno drži „pole-position“ za njegov potpis.

U debitantskoj sezoni u Premiershipu do sada je u 27 utakmica skupio šest golova i dvije asistencije.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

engleska U-21 nogometna reprezentacijaTodd CantwellJurgen Klopp

Ostale Vijesti