REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Klopp i Conte u borbi za francuskim reprezentativcem

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 17:18

Na SP-u u Kataru je dosad skupio 90 minuta.

Neposredno prije početka SP-a se na jednom treningu francuske nogometne reprezentacije ozbiljno se ozlijedio Christopher Nkunku. Njegova uloga u redovima aktualnog prvaka svijeta u Kataru nije trebala biti baš usputna, ali na njegovu veliku žalost on se s prvenstva morao povući te svoje mjesto prepustiti nekome drugome. Ne može se reći da Deschamps nema izbora, popriličan broj napadača mogao je ‘uletjeti’ na mjesto Nkunkua, ali izbornik se u konačnici odlučio poziv poslati na adresu Eintrachtove devetke Randala Kola Muanija.

On je ljetos stigao u klub iz Nantesa bez da je za njega plaćena odšteta, a u manje od pola godine stigao je impresionirati sve ljubitelje Bundeslige. I ne samo njih… Kolo Muani puno zabija, ali još više asistira te je već u prvom dijelu sezone upisao 10 asistencija u njemačkom prvenstvu. Fizički imponira, brz je i snažan, a njegov poseban stil igre zapeo je za oko dvojici ponajboljih trenera svijeta –Jürgenu Kloppu te Antoniju Conteu.

Strani mediji javljaju kako bi obojica trenera rado dovela Kolo Muanija u svoje redove već ove zime. Kad je Kolo Muani dolazio u Eintracht, TM ga je vrednovao na 16 milijuna eura, dok njegova tržišna vrijednost danas iznosi 30 milijuna eura. Za pretpostaviti je da ga za manje od toga Eintracht ne bi ni pomislio pustiti, usprkos tome što su ga ljetos doveli potpuno besplatno. Liverpool i Tottenham su dakle zainteresirani, ali zasad nisu poduzeti nikakvi ozbiljniji koraci prema realizaciji tog posla budući da je Kolo Muani, očekivano, fokusiran samo i isključivo na SP.

Na ovom SP-u Kolo Muani je odigrao svih 90 minuta u porazu od Tunisa (0:1), dok je ostale utakmice za Francusku odgledao s klupe. (I.A.S.)


Tagovi

Eintracht FrankfurtTottenhamLiverpool

Ostale Vijesti