Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Kapitalac za kraj? Dinamo želi Dejana Lovrena, ali bliži je Cipranin iz Belgije

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.02.24. | 14:45

U Maksimiru žele stopera, ponovno je oživjela ideja o povratku bivšeg Vatrenog, ali nije jedini na listi

Dejan Lovren se vraća u Dinamo? Ta je informacija tijekom utorka protutnjala Maksimirom i okolicom, a čini se da u njoj ima i dima i vatre. Naime, u Dinamu ne odustaju do dovođenja stopera, a nakon što već danima traje iščekivanje oko Ukrajinca Arsenija Batagova i Španjolca Raula Torrentea u Maksimiru je, kako doznajemo, oživjela jedna stara ideja, Modri bi željeli vratiti još jednog bivšeg reprezentativca! Nakon Roga, mogao bi doći Lovren.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Spominjao se Lovren i ljetos, ali tada je to bila nemoguća misija zbog njegovih primanja u Lyonu, međutim, sad, navodno, više nije toliko nemoguće. Naime, Lovren ove sezone nije puno igrao u Lyonu, samo 811 minuta, iako je, od studenoga naovamo bio uglavnom standardan. No, propustio je zadnje dvije utakmice zbog lakše ozljede, momčad je bez njega upisala dvije pobjede i pitanje je hoće li se po oporavku vratiti u prvih 11. Tu je Dinamo, očito, nanjušio potencijalnu priliku i o Lovrenu se u Maksimiru ozbiljno razgovara, ali još nije Lovren tako blizu Dinama. Hoće li Dinamo uspjeti do četvrtka u ponoć odraditi tu operaciju i hoće li ona biti uspješna, vidjet ćemo.

Naravno, Dinamo ne može platiti Lovrenov ugovor, ali njemu vjernost s Francuzima istječe u ljeto 2025. i prostora za dogovor ima. Recimo, može doći na posudbu, barem do ljeta ili da raskine ugovor s Lyonom, koji je ionako najavio da želi mijenjati momčad za iduću sezonu, klub bi mu isplatio određeni iznos i onda bi mogao u Dinamo doći kao slobodan igrač. Kažemo, ideja postoji, nije nerealna, ali upitno je hoće li se i ostvariti, ali sve ćemo saznati vrlo brzo. Naravno, treba vidjeti i kakvi su Lovrenovi planovi...

Međutim, nije Lovren jedina meta, dolasku u Dinamo je, navodno, dosta bliže Cipranin Konstantinos Laifisa, 30-godišnjak iz belgijskog Standarda, kluba na čijoj je klupi Ivan Leko. On je, pak, u zadnjim mjesecima ugovora, aktualni mu istječe u lipnju i time bi bio pristupačan Modrima. Kako doznajemo, Dinamo je već kontaktirao Laifisa i njegove agente, on načelno nema ništa protiv dolaska u Dinamo. Iako je dogovor s Lafisom blizu realizacije, prvo treba vidjeti što će biti s Lovrenom. Za razliku od Ukrajinca i Španjolca, koji još nisu definitivno otpali iz igre, Lovren i Laifis su iskusni igrači, u Dinamu su, čini se, zaključili da im treba jedan stoper u godinama, koji bi pojačao sigurnost u obrani, pomogao stasati Morenu Živkoviću i Mauru Perkoviću. Dinamo pokušava u samoj završnici mercata dovesti 'kapitalca' u obranu, kad bi to bio Lovren, bila bi to uistinu velika priča.



Tagovi

GNK DinamoDejan LovrenOlympique LyonZimski prijelazni rok 2024.Konstantinos Laifis

Ostale Vijesti