Marko Lukunić, Luka Stanzl, Matija Habljak/Pixsell
Marko Lukunić, Luka Stanzl, Matija Habljak/Pixsell

Dinamova bolnica puna pacijenata: Stojković i Rog prvi se vraćaju na travnjak?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.02.24. | 09:00

Sergej Jakirović već dulje ne može računati na šestoricu ozlijeđenih igrača. Sad im je priključio još jedan

Marko Rog u ponedjeljak navečer predstavljen je kao novi igrač Dinama, danas će se i on pojaviti pred medijima i govoriti o svojem povratku u Maksimir. Rog je, podsjetimo, došao na posudbu do kraja kalendarske godine, ozlijeđen je još od kolovoza, od treće operacije koljena. Jedno je koljeno operirao dvaput, ovo drugo jednom i još je u procesu oporavka, očekuje se da bi on za jedno mjesec dana mogao ući u trening s momčadi, a onda, ovisno o osjećaju, i konkurirati za momčad.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za Roga su u Maksimiru znali da je ozlijeđen i prije liječničkog, odlučili su ga svejedno dovesti, računajući da s njime ne mogu puno izgubiti. Ako se oporavi prema planu, možda može pomoći već do kraja sezone. Ako oporavak i povratak u formu potraju dulje, bit će na raspolaganju na ljeto, a ako se ne uspije vratiti u dobru formu ili će imati nekih drugih problema s ozljedama, ne daj Bože, onda će se na kraju godine vratiti u Cagliari i neće Dinamo cijeli taj posao previše koštati. Tako razmišljaju u Dinamu, vidjet ćemo koliko će im se računica isplatiti.

Rog sam po sebi i nije takav problem, ali je sedmi teže ozlijeđeni igrač u Dinamovoj svlačionici. Trenutno. Dinamova je bolnica puna pacijenata i to je ono što sigurno muči i trenera Sergeja Jakirovića, ali i sve u klubu, a liječnička služba ima pune ruke posla. Dakle, krenimo redom. Luka Stojković i Lukas Kačavenda ozlijedili su ligamente koljena još prošlog ljeta. Oni se oporavljaju prema planu, a plan je da bi Stojković, kao i Rog mogao za oko mjesec dana ući u normalan trening i do kraja sezone biti i na raspologanju treneru. Kačavenda, pak, ide opreznije, jer njemu je to bila druga operacija i njegov se oporavak tempira za početak ljetnih priprema. Neće igrati ove sezone, a Dinamo će produljiti njegovu posudbu iz Lokomotive barem do zime, možda i za još godinu dana. On sigurno ostaje igrač Dinama na početku iduće sezone.

Oporavlja se i Mahir Emreli, ali i njemu treba još vremena, pitanje je hoće li on na teren prije Stojkovića i Roga. On je u prvoj pripremnoj utakmici u siječnju protiv Rogaške ozlijedio aduktor i predviđeno mu je oko dva mjeseca stanke. Tako će i on, vjerojatno, tek početkom ožujka početi s treninzima, a onda će mu isto trebati još neko vrijeme da se vrati u kadar. Najviše problema Dinamo ima u obrani, čak trojica igrača iz tog dijela momčadi osuđeni su na dulju stanku. Boško Šutalo ozlijedio je gležanj još u prosincu, u onoj utakmici s Ballkanijem, prošla su dva mjeseca oporavka i on bi se polako već mogao priključiti momčadskim treninzima. Kad će na teren, konkurirati za utakmicu, to je pitanje, ovisi o formi, trenerovoj procjeni i hijerarhiji u zadnjoj liniji. S obzirom da ga dugo nema u kadru, možda će još morati malo pričekati. A možda u zadnja dva dana prijelaznog roka dođe i novi stoper, tada bi Šutalova situacija bila još nezahvalnija. Ozlijeđen je i Dino Perić, on je nedavno bio na zhavatu čišćenja koljena, već je izvan terena više od mjesec dana, mogao bi biti još najmanje toliko, teško ćemo i njega u konkurenciji za momčad vidjeti prije kraja ožujka.

A najdulje će izbivati Sadegh Moharrami. 'Potrgao' je ligament na Azijskom kupu, tek se prije neki dan vratio u Zagreb, operiran je i sad ga čeka dugačka rehabilitacija, neće ga biti minimalno šest, a možda i devet mjeseci, Iranac će se vratiti na teren dok će se nova sezona već zahuktati.

Što se tiče kratkoročnih ozljeda, spomenuli smo već da je za utakmicu u Sevilli upitan Takuya Ogiwara, vjerojatno i neće igrati u prvih 11, ali tu se ne radi o težim posljedicama, već o prolaznoj ozljedi.



Tagovi

GNK DinamoMarko RogLuka StojkovićDino PerićMahir EmreliLukas KačavendaSadegh MoharramiBoško Šutalo

Ostale Vijesti