Kaos od utakmice! Molde promašio dva penala, Dinamo vodio 3:0, a na kraju se spašavao s igračem više (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.08.15. | 00:01

Dinamo će igrati najmanje u skupini Europske lige. 'Modri' su danas u uzvratnoj utakmici 3. pretkola odigrali 3:3 protiv Moldea i prošli zbog više postignutih golova u gostima.

Što reći nakon ovakve utakmice? Dinamo je u prvih pola sata odličnom igrom došao do 3:0, a onda spašavao 3:3 iako je imao igrača više. Zagrepčani su pokazali dva lica – talent koji imaju o ofenzivnoj liniji i mentalitet kojim se uvijek izgube kada ih protivnik pritisne.

Već na samom početku utakmice dogodio se bitan detalj. Molde je dobio prvi jedanaesterac na utakmici, a inače vrlo dobri Kamara ga je promašio. No, taj udarac iznad prečke na neki je način poništio odluku suca Michaela Olivera jer je Pinto izbio loptu prije Kamare pa kaznenog udarca nije trebalo ni biti.

A onda je uslijedio Dinamov blitzkrieg. Umrtvila se igra nakon početnog laganog pritiska Moldea, a onda su mladići u 'Modrom' dresu pokazali svoje umijeće. Prvo je na scenu stupio Pjaca koji je uzeo jednu loptu Linnesu, sjurio se lijevom stranom i zabio gol. Bilo je to u 17. minuti, a već tri minute kasnije bilo je 2:0. Akciju je na desnoj strani počeo Henriquez, lopta se nakon toga odbijala od mnogih igrača dok nije došla do Ademija koji zabija za 2:0. Petominutnu ofenzivu zaključuje Rog koji se našao na pravom mjestu nakon što je domaći vratar Horvath obranio odličan udarac Henriqueza.

Smirio se Dinamo nakon 3:0. Molde se nakon 10-ak minuta lagano trgnuo, ali bez pravih šansi. S druge strane se bezuspješno trudio samo Rog, a Molde je na odmor ipak otišao s dva gola zaostatka. Strijelac za 3:1 je u 42. minuti bio Hussein koji je prevario Eduarda sjajnim udarcem s 18 metara. Moglo je biti i manje, ali je Eduardo u sudačkoj nadoknadi obranio drugi kazneni udarac Norvežana. Skrivio ga je upravo portugalski golman, a loše opucao Singh.

No, to nije bio zadnji pokušaj Moldea s bijele točke. Već u 52. je Eduardo opet skrivio kazneni udarac, no ovaj put nije uspio ispraviti svoju grešku. Gol za 3:2 je dao Elyounoussi.

Do kraja smo gledali izuzetno zanimljivu utakmicu. Napadalo se s obje strane, Rog, Soudani i Antolić su imali odlične prilike, ali nisu uspjeli zabiti, a Molde je napadao preko Kamare i Elyounoussija. U 72. su Norvežani ostali i s igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Forren, ali su 4 minute kasnije svejedno izjednačili. Ubacio je Mostrom, zabio Kamara, a na loptu zakasnio Šimunović.

Dinamo se, iako s igračem više, nakon tog gola povukao. Doduše, Antolić je imao još jednu lijepu priliku, ali imali su ih i domaćini, ponajveću Kamara. No, do kraja su se Zagrepčani ipak uspjeli obraniti pa je ostalo 3:3. Zahvaljujući više golova postignutih u gostima, Dinamo se plasirao u playoff Lige prvaka i automatski osigurao najmanje skupinu Europske lige.

Liga prvaka, 3. pretkolo:

Molde – Dinamo 3:3 (Hussain 43', Elyounoussi 52'-11m, Kamara 75'/Pjaca 27', Ademi 30', Rog 32')

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Molde

Ostale Vijesti