Marius Becker/DPA/PIXSELL
Marius Becker/DPA/PIXSELL

Kandidat za klupu Hajduka trener koji je vratio velikana među elitu pa prihvatio neobičnu ponudu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 18:52

Mnoga se imena povezuju kao dugoročno rješenje za klupu, no ovo se pojavilo po prvi put.

Hajduk je u potrazi za trenerom koji bi bio dugoročno rješenje na klupi. Boro Primorac je odavno dao na znanje kako se ne vidi u toj ulozi, već je samo kao vojnik kluba prihvatio klupu do pronalaska najboljeg rješenja, a najdalje do kraja sezone.

S toga je pred novinom predsjednikom Lukšom Jakobušićem te sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom veliki zadatak pronaći pravog čovjeka za taj zadatak.

Mnoga imena se spominju kao mogući treneri, a danas je isplivalo jedno za većini pratitelja nogometa na ovim prostorima nepoznato ime. Riječ je o Marinu Pušiću, 49-gofišnjaku koji trenutno obnaša dužnost pomoćnog trenera u AZ-Alkmaaru, prenosi dalmatinskiportal.

Pušić je do sad imao zanimljivu i pomalo neobičnu trenersku karijeru. Naime, ovaj 49-godišnjak je kao glavni trener uveo Twente iz druge u prvu ligu, točnije vratio ga tamo gdje pripada. Nakon čega se, prema njegovim riječima, razišao s klubom zbog neslaganja s politikom i vizijom kluba. Sezonu prije je osvojio prestižnu nagradu Rinus Michels kao najbolji strateg lige, a sljedeće sezone je ostao bez kluba.

Mostarca su nakon toga željeli angažirati mnogi klubovi, no on je, pomalo neobično, prihvatio mjesto pomoćnog trenera u Alkmaaru. Pušićevo objašnjenje te odluke je bilo „Između sjajnog projekta i odlično organiziranog kluba ili mog trenerskog ega odabrao sam – projekt“, svaka čast ne viđa se to tako često.

Kad je Pušić gostovao u rijeci s AZ-om na pitanje novinara SN da li ga zanima dolazak u hrvatski nogomet odgovorom je dao do znanja da je otvoren za tu opciju.

„Naravno da bi ako je riječ o projektu koji bi me privukao. Nisam imao problem preuzeti ulogu pomoćnog trenera i nakon velikih uspjeha i dovoljno ponuda od drugih klubova za glavnog trenera. Nikakav problem ne bi mi bio ni otići iz Nizozemske u Hrvatsku“, izjavio je Pušić za SN.

Sad je na predsjedniku Hajduka da predstavi projekt koji bi zainteresirao Pušića, a taj isti projekt bi zasigurno zanimao i navijače kluba s Poljuda.


Ostale Vijesti